Novice LAS PDL 2020

POTREBE IN PRILOŽNOSTI NA OBMOČJU LAS PRI DOBRIH LJUDEH - ZBIRANJE PROJEKTNIH IDEJ

Spoštovani,
ker ima vsak posameznik, društvo ali interesna skupina svoje poglede na nadaljnji razvoj našega območja, lahko vaše mnenje pomembno prispeva k celoviti pripravi analize potreb in vizije razvoja. Zato si želimo, da pri pripravi SLR sodeluje čim več deležnikov, ki živijo in ...

VABILO NA TEMATSKE DELAVNICE ZA PRIPRAVO STRATEGIJE LOKALNEGA RAZVOJA LAS PRI DOBRIH LJUDEH

Spoštovani,
vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh vljudno vabi vse lokalne deležnike (občine, javne zavode, društva, podjetnike, kmete, mlade, ženske, ostale posameznike in druge zainteresirane), da se nam pridružite na tematskih delavnicah za pripravo Strategije lokalnega razvoja.

Želimo, da ...

PRIDRUŽITE SE MREŽI LOKALNIH GURUJEV

Ste posameznik ali organizacija, ki se ukvarja z manjšo proizvodnjo ekoloških izdelkov ali razmišljate o ekološkem načinu pridelave? Delujete na območju Pomurja in iščete možnosti za povezovanje in prodajo ter distribucijo vaših izdelkov?

Potem vljudno vabljeni, da se pridružite mreži ...

Od Mure na Goričko

 

 

Vodilni partner operacije

 


Doživite Pomurje, doživljajski turizem d.o.o.

Slomškova ulica 41, 9000 Murska Sobota

Poslovna enota Renkovci: Renkovci, Renkovci 057 C, 9224 Turnišče

 

 

 

Partnerji operacije

 

 

Društvo čolnarjev Dokležovje

Glavna ul. 18 Dokležovje, 9231 Beltinci

 

Občina Dobrovnik

Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik

 

 

 

Tematsko področje ukrepanja

 

 

Razvoj osnovnih storitev

 

 

 

Ukrep po SLR

 

 

Razvoj turizma v povezavi z naravno in kulturno dediščino

 

 

 

Specifični cilj

 

 

Izboljšati turistično privlačnost območja LAS z izkoriščanjem kulturnih in naravnih danosti

 

 

 

Namen operacije

 

 

Partnerji v projektu se že pri dosedanjem delu ukvarjajo z različnimi aktivnostmi: Doživite Pomurje d.o.o. se ukvarja z vodenjem in promocijo Pustolovskega parka Bukovniško jezero, Društvo čolnarjev Dokležovje se ukvarja z organizacijo in vodenjem čolnarjenja po reki Muri in Občina Dobrovnik se preko ZOT Dobrovnik ukvarja z organizacijo prireditev in vodenih ogledov v povezavi z Bukovniškim jezerom, Vidovim izvirom, Vidovo kapelico in energetskih točk. Vsi partnerji v operaciji se ukvarjajo z različnimi turističnimi produkti, vendar pa so vse aktivnosti povezane z aktivnim preživljanjem prostega časa turistov in tudi domačinov. Zato so projektni partnerji videli priložnost v razvoju skupnega turističnega produkta. Skupni turistični produkt združuje aktivnosti posameznih partnerjev v skupno ponudbo aktivnosti, ki so kombinacija posameznih ponudb (plezanje v pustolovskem parku, odkrivanje naravnih in kulturnih znamenitostih Bukovniškega jezera, čolnarjenje po reki Muri, izvedba team buildingov, izvedba kulinaričnih dogodkov v naravi ...). Kot osrednji promocijski dogodek skupnega turističnega produkta bo inovativni triatlon (plezanje, kolesarjenje in rafting), ki ga bodo organizirali vsi partnerji. 

 

Z namenom trženja skupnega turističnega produkta bo Doživite Pomurje d.o.o. registriralo novo dejavnost 79.12 Dejavnost organizatorjev potovanj.  Skupni nastop na trgu omogoča tudi lažjo in cenejšo promocijo posameznih in tudi skupnih turističnih produktov. Z obiskom enega od ponudnikov vključenih v projekt le-ta informira o drugih ponudnikih in tudi skupni ponudbi.

 

V okviru operacije bodo posamezni partnerji v projektu izvedli tudi investicije v opremo, ki bo izboljšala oziroma dopolnila obstoječo ponudbo. Doživite Pomurje bo v okviru Pustolovskega parka Bukovniško jezero postavilo novo pot Zipline avanturo s prostim padom, kar bo nova turistična ponudba v LAS območju Pri dobrih ljudeh 2020 in tudi širši okolici.  Društvo čolnarjev Dokležovje bo kupilo novi čoln za rafting ter Občina Dobrovnik bo kupila prireditveni oder. Za potrebe boljšega sodelovanja med partnerji v operaciji, boljše predstavitve kulturne in naravne dediščine območja aktivnosti (Bukovniško jezero, Vidov izvir, Vidova kapelica, reka Mura) ter varovanje okolja bodo v okviru operacije izvedli delavnico za zaposlene v okviru partnerjev.    

 

 

 

Cilji operacije

 

 

Glavni cilj operacije je postaviti zanimivo dodatno turistično ponudbo območja LAS Pri dobrih ljudeh 2020 za mlade družine in ostale turiste, ki želijo aktivno preživljati prosti čas.

 

Drugi cilji so:

 • Izdelati skupni turistični produkt vseh članov vključenih v operacijo v povezavi naravne in kulturne dediščine, tako da se bodo boljše pozicionirali na trgu in dosegli boljši tržni učinek.  Postaviti novo inovativno turistično infrastrukturo. Novo pot Zipline avantura in prostim padom v okviru  Pustolovskega parka Bukovniško jezero.
 • Dopolniti in izboljšati obstoječo opremo za izvajanje čolnarjenja po Muri in kupiti novo opremo za organizacijo različnih dogodkov  mobilni oder za prireditve. 
 • Registrirati in izvajati novo dejavnost 79.12 Dejavnost organizatorjev potovanj v okviru podjetja Doživite Pomurje d.o.o.,  ki bo izvajalo, tržilo in promoviralo skupni produkt operacije.
 • Dodatno izobraziti inštruktorje, vodnike čolnov in vodiče okrog bukovniškega jezera o skupnem turističnem produktu, poznavanju naravne in kulturne dediščine tega okolja in varstva okolja  tako da bodo te informacije prenašali na udeležence svojih aktivnosti.  
 • Izvesti izobraževanje za mlade, brezposelne osebe ter druge turistične ponudnike v območju o podjetništvu, motivaciji in tudi o sodelovanju pri skupnem nastopu na trgu.
 • Izvesti promocijo novozgrajene opreme, ponudbo posameznih partnerjev v operaciji in skupnega turističnega produkta.

 

 

 

Rezultati operacije

 

 

 • izgradnja nove turistične infrastrukture (1);    
  izgradnja novega turističnega produkta (1);
 • izvedba izobraževanj (3);
 • postavitev novega partnerstva (1).

 

 

 

Obdobje izvajanja operacije

 

1. 12. 2019

30. 9. 2020

 

 

 

 

Celotna vrednost operacije v EUR

 

Znesek sofinanciranja v EUR

 

65. 984,64

 

46. 432,66

 

 

Kontakt

 

Damjan Jerič

T: 031 703 612

E: Jeric.damjan@gmail.com

 

 

 

Izvedba aktivnosti operacije do julija 2020

 

 

A1: Postavitev nove poti v okviru Pustolovskega parka Bukovniško jezero

 

 

V okviru te aktivnosti je postavljena in v uporabi pot, ki je sestavljena iz 6 enot Zipline avanturo s 6 zipline postajami in tako imenovani prosti pad skok z 10m visoke platforme. Konstrukcije so zasnovane skladno z evropskim standardom SIST EN 15567-1 in 15567-2.

 

 

 

A4: Postavitev skupnega turističnega produkta

 

 

V okviru te aktivnosti je bilo izvedeno zbiranje zunanjega izvajalca za postavitev skupnega turističnega produkta.  Skupni turistični produkt je v končni izvedbi. 

 

Organiziran je že bil tudi osrednji promocijski dogodek skupnega turističnega produkta »inovativni triatlon« (plezanje, kolesarjenje in čolnarjenje). Dogodek je bil dne 27.6.2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke