Novice LAS PDL 2020

VABILO NA PREDSTAVITEV SISTEMA IZPOSOJE KOLES

Lokalna akcijska skupina LAS Pri dobrih ljudeh 2020 vas v sklopu projekta Kolesarska veriga na podeželju, ki ga delno sofinancirata Evrospska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija iz Programa razvoja podeželja 2014-2022,  vabi na predstavitvi ...

DAN MOBILNOSTI IN SLOVENSKEGA ŠPORTA / A MOBILITÁS ÉS A SZLOVÉN SPORT NAPJA

Spoštovani,

Občina Dobrovnik vas skupaj s partnerji pri projektih „INKE” in „ODKRIJ NAS” vljudo vabi na „Dan mobilnosti in slovenskega športa, ki bo v petek 23. 9. 2022 od 10. do 12. ure na Bukovniškem jezeru.

Več o vabilu si lahko preberete tukaj v slo jeziku in tukaj v madžarskem ...

LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 ZNOVA NA SEJMU AGRA 2022

Spoštovani,
LAS Pri dobrih ljudeh 2020 bo skupaj z LAS Goričko 2020 in LAS Prlekija tudi letos izvedla skupen nastop Pomurskih lokalno akcijskih skupin na 60. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, ki bo potekal med 20. in 25. avgustom 2022 v Gornji Radgoni.

Na sejmu bomo predstavili delovanje ...

ODKRIJ OBMOČJE LAS PRI DOBRIH LJUDEH, KOT GA VSAK DAN ŽIVIMO DOMAČINI

 

 

Vodilni partner operacije

 

 

Občina Turnišče

Ulica Štefana Kovača 73, 9224 Turnišče

 

 

 

Partnerji operacije

 

 

Krajevna skupnost Gančani

Gančani 1, 9231 Beltinci

 

Občina Kobilje

Kobilje 56, 9227 Kobilje

 

Občina Dobrovnik

Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik

 

Občina Črenšovci

Ulica Prekmurske čete 20, Črenšovci, 9232 Črenšovci

 

Občina Lendava – Lendva Közseg

Glavna ulica 20, 9220 Lendava – Lendva

 

PARADAJZ podjetje za proizvodnjo, trgovino, storitve in distribucijo d.o.o.

Renkovci 57/c, 9224 Turnišče

 

Pomurska turistična zveza

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota

 

 

 

Tematsko področje ukrepanja

 

 

Razvoj osnovnih storitev

 

 

 

Ukrep po SLR

 

 

Razvoj turizma v povezavi z naravno in kulturno dediščino

 

 

 

Specifični cilj

 

 

Izboljšati turistično privlačnost območja LAS z izkoriščanjem kulturnih in naravnih danosti

 

 

 

Namen operacije

 

 

Turisti so v preteklosti prihajali na območje LAS PDL v obliki organiziranih skupin, pri čemer so bili glede obiska omejeni na tiste lokacije, ki jih je izbral organizator potovanj. Tovrstni turizem je v zatonu in v duhu trenutnih razmer bomo razvoj turizma morali usmeriti v bolj odgovoren odnos do lokalnega življenja in domačinov. V skladu s strategijo lokalnega razvoja za LAS PDL je z ukrepi potrebno nasloviti predvsem ohranjanje kulturne dediščine območja LAS ter izboljšati njeno turistično promocijo, saj predstavlja veliko priložnost razvoja. Preti nam namreč nevarnost pozabe nekaterih manj znanih kulturnih znamenitosti. Kljub izjemnim posameznim elementom kulturne in naravne dediščine na območju LAS PDL ni na voljo veliko parcialnih in integralnih turističnih produktov, ki bi celostno povezovali ponudnike in manj znano kulturno-turistično ponudbo na podeželju ali med mesti in podeželjem. Vse navedeno turista prikrajša, da bi obiskal in odkril skrite bisere, na območju LAS PDL pa pomeni prepočasen nadaljnji razvoj.

 

Ob navedenem so partnerji operacije videli možnost drugačnega razvoja in inovacije. S poudarkom na manj poznani kulturni dediščini želijo oplemeniti turistične produkte tudi z e-mobilnostjo, kulinarično ponudbo lokalnih produktov, doživetjem z virtualno realnostjo, prostori počitka v parkih ter ustreznimi informacijami. Torej zagotoviti vse elemente celostnega turističnega produkta, ki obiskovalcu ponudi lokalno, avtentično in edinstveno izkušnjo mikrodestinacije. Upoštevaje obseg mikrodestinacije imajo možnost oblikovanja  produktov, ki so realno dosegljivi v enem dnevu z uporabo e-koles, kateri izposoja je na voljo na celotnem območju. Vodilo pri oblikovanju inovativnih produktov bodo kriteriji STO za rangiranje 5-zvezdičnih doživetij: lokalno, avtentično, edinstveno, izkustven, butično in ZELENO.

 

Poti med točkami bodo obogatili in obiskovalca zaposlili z urbano opremo počivališč, parkov, urbanimi igrali za otroke ter tako ustvarili pogoje za integralni turistični produkt. Nenazadnje je jezik del naše kulture in dediščine. Bogatost območja krasi tudi madžarska manjšina in dnevna uporaba madžarskega jezika. Del te zgodbe bodo s konceptom ¨Live like a local¨ vključili v naše nove in sodobnemu turistu privlačne turistične produkte. Ustvarjeni produkti bodo živeli naprej skozi prodajo Pomurske turistične zveze, upravljavcev kulturne dediščine, organizacijo lokalnih dogodkov, srečanja članov društev in članov krajevne skupnosti, igro otrok v parkih, druženju družin ter nenazadnje prodajo lokalnih ponudnikov. 

  

 

 

Cilji operacije

 

 

 

Osnovni cilj projekta je skozi vlaganje v obnovo, kvalitetno interpretacijo in povezovanje manj znane kulturne dediščine, postopoma izboljšati privlačnost in obiskanost destinacije ter posledično izboljšati življenjske razmere prebivalcev na območju LAS.

 

 

 

Rezultati operacije

 

 

  • Razviti celostni inovativni turistični produkti (3);
  • Obnova kulturne dediščine in izgradnja nove turistične infrastrukture v podpori trženju kulturne dediščine (7);
  • Izobraževalni dogodki (6);
  • Vzpostavitev sistema interpretacije kulturne dediščine kot del novega turističnega produkta na podlagi novo vzpostavljene partnerske mreže (1).

 

 

 

Obdobje izvajanja operacije

 

3. 1. 2022

31. 12. 2022

 

 

 

Celotna vrednost operacije v EUR

 

Znesek sofinanciranja v EUR

 

275.373,26

196.079,16

 

 

Kontakt

 

Boštjan Horvat

T: 02 572 10 60

E: obcina@turnisce.si

 

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke