Novice LAS PDL 2020

POTREBE IN PRILOŽNOSTI NA OBMOČJU LAS PRI DOBRIH LJUDEH - ZBIRANJE PROJEKTNIH IDEJ

Spoštovani,
ker ima vsak posameznik, društvo ali interesna skupina svoje poglede na nadaljnji razvoj našega območja, lahko vaše mnenje pomembno prispeva k celoviti pripravi analize potreb in vizije razvoja. Zato si želimo, da pri pripravi SLR sodeluje čim več deležnikov, ki živijo in ...

VABILO NA TEMATSKE DELAVNICE ZA PRIPRAVO STRATEGIJE LOKALNEGA RAZVOJA LAS PRI DOBRIH LJUDEH

Spoštovani,
vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh vljudno vabi vse lokalne deležnike (občine, javne zavode, društva, podjetnike, kmete, mlade, ženske, ostale posameznike in druge zainteresirane), da se nam pridružite na tematskih delavnicah za pripravo Strategije lokalnega razvoja.

Želimo, da ...

DELAVNICE ZA PRIPRAVO STRATEGIJE LOKALNEGA RAZVOJA LAS PRI DOBRIH LJUDEH

Tudi LAS Pri dobrih ljudeh že zbira projektne ideje in predloge za pripravo Strategije lokalnega razvoja za novo programsko obdobje. V torek, 18. 4. 2023 smo se pridružili fokusni skupini nevladnih organizacij Pomurja, kjer smo na kratko predstavili dosežke programskega obdobja 2014 – 2020, v ...


Skupaj pod eno streho/ "TECTUM"

 

 

Vodilni partner operacije

 


Občina Lendava

Glavna ulica 20, 9220 Lendava

 

 

Partnerji operacije

 

 

Zavod za turizem in razvoj Lendava - Turisztikai és Fejlesztési Közintézet Lendva

Lendavska cesta 19, Čentiba, 9220 Lendava - Lendva

 

Produkcijske in druge storitve, Peter Ošlaj s.p.

Tomšičeva ulica 25, LENDAVA - LENDVA, 9220 Lendava – Lendva

 

Hrvaško kulturno društvo Pomurje

Glavna ulica 28, 9220 Lendava

 

Zavod za trajnostni razvoj lokalnih skupnosti, Renkovci

Renkovi 8, 9224 Turnišče

 

 

Tematsko področje ukrepanja

 

 

Ustvarjenje novih delovnih mest

 

 

Ukrep po SLR

 

 

Razvoj (socialnega) podjetništva, kakovostne ponudbe lokalnih proizvodov in storitev, spodbujanje povezovanja med razvojnimi partnerji ter izboljšanje znanj podjetniškega kakor tudi kmetijskega sektorja

 

 

Specifični cilj

 

 

Povečati podjetniške aktivnosti in spodbuditi inovativna partnerstva ter tako ustvariti pogoje za nova (zelena) delovna mesta, nove lokalne produkte in storitve

 

 

Namen operacije

 

 

Operacija predstavlja vzpostavitev partnerstva in sodelovanja med partnerji z namenom izboljšanja ponudbe dogodkov na LAS območju, hkrati pa ustvarja skupni prireditveni prostor v središču naselij v obliki šotora, ki bo postal središče srečevanja, druženja in povezovanja ob večjih prireditvah in drugih aktivnostih, za katere je potrebna primerna infrastruktura. S projektom se bo pridobila oprema, ki bo pod eno streho (šotorom) združila lokalno in širšo populacijo ob kvalitetnih prireditvah in drugih aktivnosti, ki jih bodo izvajale številne organizacije. S projektnimi aktivnostmi se bodo vzpostavile nove oblike sodelovanja in kreiranja novih storitev v obliki organizacije prireditev, organiziranega usposabljanja za potrebe dviga kompetenc organizacij dogodkov ter uvedle nove prireditve (produkte), ki bodo lep primer dobrih praks organizacije dogodkov z vrhunsko opremo ter usposobljenim timom. S povečevanjem števila prireditev in kvalitete le- teh pa bodo projektni partnerji ustvarili večje možnosti za razvoj podjetništva in priložnosti za nevladne organizacije in socialna podjetja, ki bodo lahko ob dogodkih našli svojo poslovno priložnost ter priložnosti za uresničevanje svojega poslanstva. Z izvedbo operacije se pričakuje tudi konkretno ustvarjena nova delovna mesta.

Namen operacije se kaže v vzpostavljenem partnerstvu, ki po eni strani zajema ustvarjanje povpraševanja in po drugi strani ustvarjanje ponudbe. S prvim delom projekta bodo projektni partnerji ustvarili produkt oz. storitev, s katerim bodo v Lendavi in njenem širšem okolju ustvarili nove vsebine in dogodke, hkrati pa bodo s tem ustvarili povpraševanje po storitvah, ki jih lahko izvajajo ranljive ciljne skupine. In prav te osebe bodo v okviru drugega dela projekta usposabljali in izobraževali v okviru socialnega podjetja, kjer se bo vzpostavil tim, ki bo lahko v širšem okolju ponudil kvalitetne storitve na področju organizacije dogodkov kot npr. postavljanje in dostava šotorov, priprava prizorišč, prevoz klopi, čiščenje prizorišč…itd.


 

 

Cilji operacije

 

 

Ključni cilj operacije je v roku enega leta vzpostaviti sodelovanje med partnerji z namenom izboljšanja kvalitete organizacije dogodkov in povečanjem števila dogodkov v naselju Lendava preko izvedbe potrebnih naložb, usposabljanja ter primerov dobrih praks v njenem širšem okolju.

 

 

 

Rezultati operacije

 


  • Ustvarjena nova storitev z opremo za skupno organizacijo dogodkov (1);
  •  Vzpostavljeno partnerstvo za organizacijo dogodkov (1);
  • Izvedena usposabljanja (16);
  • Izvedeni dogodki (4).



 

Obdobje izvajanja operacije

 

 

1. 4. 2020

 

31. 3. 2021

 

 

Celotna vrednost operacije v EUR

 

Znesek sofinanciranja v EUR

 

 

115.464,02

 

82.709,99

 

 

 

Kontakt

 

 

Rok Petje

 

E: rok@ztr.si

T: 031 795 195

 




 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke