Novice LAS PDL 2020

<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 ... 25 ... 30 ... 32 > >>
 

ODKRIVAJTE PREKMURJE S POMOČJO APLIKACIJE EXPLORE PREKMURJE

V okviru projekta Prekmurski turistični vrtiljak je bila razvita mobilna aplikacija »Raziskuj Prekmurje« oziroma »Explore Prekmurje«, v kateri lahko najdete tudi lokalne turistične ponudnike in znamenitosti iz vaše okolice.
Mobilna aplikacija na enem mestu ponuja nabor aktualnih informacij o ponudnikih, ki ponujajo lokalno in tradicionalno hrano ter pijačo, informacije o aktualnih in tradicionalnih dogodkih ter predstavitev naravne in kulturne dediščine na območju 19 občin iz Prekmurja, ki so del LAS Goričko 2020 in LAS Pri dobrih ljudeh 2020. Mobilna aplikacija je vsebinsko razdeljena na sklope Obišči, Okusi, Prespi, Razišči in Doživi. Zavihek Obišči ponuja aktualne in tradicionalne dogodke. V zavihku Okusi se nahajajo gostilne s pristnimi domačimi jedmi, kot so dödöli, bograč, meso iz tünke, prekmurska gibanica in druge dobrote. Tu so predstavljeni tudi vinogradniki, ki v svojih vinotočih ponujajo domače vino. Zavihek Prenočišča združuje butična prenočišča in kmečke turizme, ki nudijo možnost prenočitve. Skrite kotičke Prekmurja, znane in manj znane znamenitosti razkriva zavihek Razišči. Različne aktivnosti in doživetja, ki jih ponuja Prekmurje, pa boste našli v zavihku Doživi. Ponujene informacije so na voljo v slovenskem in angleškem jeziku.

                        

Aplikacija vsebuje opise in fotografije predstavljenih ponudnikov, kontaktne podatke, ki omogočajo takojšen priklic ponudnika, ob uporabi zemljevida pa lahko uporabnik vidi oddaljenost od ponudnika. Aktivni zemljevid uporabnika tudi vodi do izbrane lokacije.

Aplikacijo si lahko prenesete na svojo mobilno napravo brezplačno, na voljo je tako v Trgovini Play kot v App Store, najdete pa jo pod imenom Explore Prekmurje. Prenesete jo lahko tudi s pomočjo QR kode:

                                                                            

V kolikor bi tudi vi želeli na inovativen in sodoben način predstaviti svojo ponudbo oziroma storitev, se lahko tudi v prihodnje brezplačno vključite v aplikacijo. Zato ste vabljeni, da se obrnete na info@las-goricko.si, kjer vam bodo dali vse dodatne informacije.

Aplikacija je bila razvita ob finančni pomoči Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino aplikacije je odgovoren vodilni partner LAS Goričko 2020, Bistra hiša Martjanci – Smart House Martjanci.
 

DELO LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 V ČASU EPIDEMIJE KORONAVIRUS

Spoštovani,

skladno z aktualnimi priporočili zdravniške stroke in ukrepi Vlade RS za omejitev širjenja koronavirusa (SARS CoV-2 /COVID-19), sporočamo, da smo v prizadevanju za ohranjanje zdravja tako zaposlenih kot naših obiskovalcev tudi v Društvu za trajnost virov Si.Energija, vodilnem partnerju LAS Pri dobrih ljudeh 2020, sprejeli potrebne preventivne ukrepe.

Tako so do nadaljnjega za javnost zaprti poslovni prostori LAS Pri dobrih ljudeh 2020, na lokaciji Renkovci 8, 9224 Turnišče.

Z osebjem Las PDL lahko stopite v stik preko elektronske pošte info@las-pdl.si. Po elektronski pošti info@las-pdl.si smo vam na razpolago za vsa vprašanja, pripombe in predloge v zvezi z delovanjem LAS in izvajanjem aktualnih operacij v okviru podukrepa 19.2.

Prosimo za razumevanje in želimo vse dobro,

Ekipa LAS Pri dobrih ljudeh

 

LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 JE ODDALA 6 VLOG NA JAVNI RAZPIS ZA PODUKREP 19.3.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v mesecu decembru 2019 objavilo javni razpis za sofinanciranje projektov sodelovanja med LAS (Ukrep 19.3). Na javni razpis so lahko kandidirale le Lokalne akcijske skupine, v sodelovanju s partnerji, ki so hkrati člani LAS. Rok za oddajo vlog je bil 28. 2. 2020. LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je skupno pripravila in oddala 6 vlog. Vsebina posameznih vlog je raznolika. Zaprošena vrednost LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v teh projektih znaša 457.525,50 EUR. Rezultati javnega razpisa bodo znani v roku 4 mesecev od roka zaključka javnega razpisa.
 

REZULTATI IZBORA OPERACIJ PRIJAVLJENIH NA JAVNI POZIV LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 V LETU 2019 ZA ESRR SKLAD

Upravni odbor LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je na podlagi Poročila ocenjevalne komisije LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in predloga operacij za sofinanciranje na svoji 23. seji, ki je bila v sredo, 8. 1. 2020, ob 9.00, v prostorih Centra BIO Doživetje, Renkovci 8, potrdil 4 operacije, ki bodo sofinancirane v okviru zaključenega javnega poziva za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2019 za sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Na zaključen javni poziv je skupno prispelo 7 vlog. Na podlagi izvedene 23. seje upravnega odbora LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je vodilni partner vsem prijaviteljem, ki so posredovali vlogo na javni poziv, posredoval OBVESTILA.

Vse vloge, ki so bile potrjene s strani upravnega odbora LAS Pri dobrih ljudeh 2020, so bile v mesecu februarju 2020 oddane v informacijski sistem v predogled na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.
 

USPEŠNO IZVAJANJE BREZPLAČNEGA RAČUNALNIŠKEGA IZOBRAŽEVANJA

V okviru operacije sodelovanja Digitalne rešitve za izzive podeželja, sofinancirane s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020, že od meseca oktobra uspešno izvajamo brezplačna računalniška izobraževanja po celotnem območju LAS-a. Še posebej zadovoljni sta obe skupini v Črenšovcih, ki sta mnenja, da za učenje in delo z računalnikom ni nikoli prepozno. Pri pridobivanju novih znanj jih spodbuja tudi županja Občine Črenšovci, Vera Markoja, ki jim omogoča izobraževanja v prostorih medgeneracijskega centra, in jih vmes tudi obišče.
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 ... 25 ... 30 ... 32 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke