Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 5 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 ... 20 ... 25 ... 28 > >>
 

ODDANA 2 ZAHTEVKA ZA OPERACIJE, ODOBRENE V OKVIRU EKSRP

Vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je 30. novembra 2018 uspešno oddal 2 zahtevka za izplačilo sredstev za operacije, ki so bile prijavljene na Javni poziv LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2016 ter so sofinancirane iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in prispevajo k ciljem in ukrepom Strategije lokalnega razvoja LAS Pri dobrih ljudeh 2020. Sofinancirana vrednost oddanih zahtevkov je 123.544,99 EUR.

Oddana sta bila zahtevka za operaciji:
Kulturni turizem panonskega podeželja
Vzpostavitev tematske poti - MEDOVITA
 

SPREMEMBA NA VRHU AGENCIJE RS ZA KMETIJSKE TRGE IN RAZVOJ PODEŽELJA

Vlada RS je na svoji 8. seji, dne 15. 11. 2018, razrešila s položaja generalnega direktorja Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, g. Benedikta Jeranka. Vlada RS je z dnem 16. 11. 2018 tudi imenovala mag. Mirana Miheliča za vršilca dolžnosti generalnega direktorja ARSKTRP, in sicer za največ šest mesecev.

Več na povezavi: link
 

ANKETNI VPRAŠALNIK DIGITALNE REŠITVE ZA IZZIVE PODEŽELJA

LAS Pri dobrih ljudeh 2020 sodeluje v projektu sodelovanje LAS z nazivom Digitalne rešitve ZA izzive podeželja, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Računalniška in digitalna pismenost sta danes postali osnovni znanji, nujno potrebni za razvoj posameznika na vseh področjih. Še večji pomen pa imajo ta znanja na odmaknjenih območjih našega podeželja, saj so potrebna za lažje zaposlovanje, komuniciranje, iskanje informacij ter vodenje kmetijskega gospodarstva in s tem povezane birokracije. V okviru projekta želimo izvajati brezplačna računalniška usposabljanja v manjših skupinah, ki bodo tako vsebinsko kot prostorsko blizu prebivalcem območja LAS PDL 2020 in se boste vanje lahko vključevali tudi tisti, ki do sedaj niste imeli te možnosti.

Na vas se obračamo s prošnjo za izpolnitev anketnega vprašalnika, saj želimo pridobiti informacije o tem, koliko uporabljate informacijsko-komunikacijsko tehnologijo in kakšne so vaše izobraževalne potrebe na področju pridobivanja računalniških znanj. Na podlagi zbranih informacij bomo naredili analizo stanja, ki bo podlaga za oblikovanje izobraževalnih sklopov, ki bodo prilagojeni vam.

Vljudno vas naprošamo, da si vzamete nekaj minut časa za izpolnitev anketnega vprašalnika. V primeru, da potrebujete dodatne informacije ali pomoč pri izpolnjevanju vprašalnika, nas kontaktirajte na telefonsko številko 02 538 16 63 ali nam pišite na info@las-pdl.si.

Anketni vprašalnik Digitalne rešitve ZA izzive podeželja
 

OBJAVLJENA JE 5. SPREMEMBA UREDBE CLLD- UREDBA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH UREDBE O IZVAJANJU LOKALNEGA RAZVOJA, KI GA VODI SKUPNOST, V PROGRAMSKEM OBDOBJU 2014-2020

Spoštovani!
V Uradnem listu št. 68/2018 je bila objavljena Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014–2020, ki bo dodatno olajšala izvajanje lokalnega razvoja, obenem pa bo pripomogla k zmanjšanju upravnih bremen upravičencev in organov, ki izvajajo upravni pregled vlog in zahtevkov.
Glavne spremembe in dopolnitve Uredbe CLLD zadevajo spremembe določb o pregledu uspešnosti in doseganju mejnikov, ki so jih lokalne akcijske skupine določile v strategijah lokalnega razvoja (v nadaljevanju: SLR), podrobnejše opredelitve pogojev upravičenosti in upravičenih stroškov ter manjše popravke glede obveznosti pri sofinanciranih operacijah.

Z uredbo se določa manj stroge pogoje za doseganje mejnikov, ki so jih lokalne akcijske skupine določile v SLR. Prvotno so bili mejniki postavljeni precej strogo, zato jih LAS-i do konca leta 2018 ne bi dosegli. Ukinja se tudi sankcija v primeru nedoseganja mejnikov do konca tega leta. Rezerva za uspešnost se bo po novem delila glede na to, kateri LAS-i bodo do konca leta 2018 bolj uspešni pri izvajanju ukrepa, kar pomeni, da več kot bodo dosegli mejnikov SLR za sklad EKSRP, več sredstev bodo lahko prejeli v letu 2019.

Za Evropski sklad za regionalni razvoj se v uredbi opredeljuje pogoj, do kdaj operacija ne sme biti fizično zaključena ali v celoti izvedena. Bolj jasno je opredeljen tudi začetek upravičenih stroškov. Za omenjeni sklad se spreminja tudi način oddaje vlog, in sicer se vzpostavlja informacijski sistem za oddajanje vlog tudi za vloge CLLD. Več o Uredbi najdete tukaj.
 

LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 ODDALA 8 ZAHTEVKOV ZA IZVEDENE OPERACIJE (ESRR SKLAD)

Vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh 2020, Društvo za trajnost virov SI.ENERGIJA, je do 30. oktobra 2018 uspešno oddal osem zahtevkov za izplačilo sredstev za osem uspešno zaključenih operacij, ki so bile prijavljene na Javni poziv LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2017, ESRR sklad. Operacije so sofinancirane iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in prispevajo k ciljem in ukrepom Strategije lokalnega razvoja LAS Pri dobrih ljudeh 2020. Več o odobrenih in izvedenih operacijah si lahko preberete tukaj.

Oddane so bile naslednje operacije:
Priprava in implementacija LASANTE PDL
IntegRast- Razvoj integriranih skupnostnih storitev
Urbanatura- Narava v urbanih okoljih
Center kulturne dediščine Odranci- Prekmurska hiša
ZIC II- Zaposlitveno izobraževalni centre Beltinci
Podeželsko stičišče Polanščekove domačije
Tropski medgeneracijski center
Izhodišča za rabo vodnih teles
<< < 1 ... 5 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 ... 20 ... 25 ... 28 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke