Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 ... 20 ... 30 ... 40 ... 47 > >>
 

SREČANJE UDELEŽENCEV NA OBMOČJU LAS MEŽIŠKE DOLINE

V sredo, 9. 9. 2020, smo se udeležili srečanja udeležencev iz območij sodelujočih LAS, ki je potekalo v okviru projekta Digitalne rešitve za izzive podeželja in ga je organiziral LAS Mežiške doline.

Na srečanju smo si LAS-i izmenjali izkušnje pri izvajanju računalniških izobraževanj in udeležencem predstavili kratko poročilo o izvedbi. Na srečanju pa smo spoznavali tudi kraje gostiteljskega LAS-a.

Zbrali smo se pred rudnikom Mežica, kjer nas je pričakala malica, nato pa smo se odpravili na ogled. Edinstveno doživetje je popestrila še adrenalinska vožnja z rudarskim vlakcem, ki nas je popeljal 600 m v globino, kjer smo pot nadaljevali peš in se seznanili z delom v rudniku nekoč.

Po ogledu rudnika in bližnjega muzeja smo se odpravili na okusno kosilo, nato pa nadaljevali z ogledom čebelarske učne poti, ki je nastala v okviru projekta MED-O-VITA. Spoznavali smo čebelarstvo v Mežiški dolini in si hkrati ogledali še mesto Mežica.
          
 

VABILO NA KULINARIČNI DELAVNICI, KJER BO DIŠALO PO RETAŠIH

Spoštovani!
Vse , ki bi želeli deliti svoje znanje z drugimi ter vse, ki bi se želeli naučiti priprave te sladice, vljudno vabimo, da se nam pridružite v Centru Biodoživetje v Renkovcih 8, in sicer
  • v sredo, 16. 9. 2020, ob 16. uri, ko bomo pripravljali retaše kot jih naše babice in
  • v sredo, 23. 9. 2020, ob 16. uri, ko bomo tej tradicionalni jedi dodali sodoben pridih.
Za sestavine bo poskrbljeno, le recepte nam morate zaupati.

Zaradi upoštevanja navodil povezanih s Covid-19 je število omejeno na 10 udeležencev, zato je obvezna prijava na ksenija@las-pdl.si ali (02) 538 16 63.

Vljudno vabljeni!
Kulinarični delavnici bosta potekali v okviru operacije "Pametne vasi za jutri", sofinancirane s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), v okviru podukrepa 19.3 Priprava in izvajanja dejavnosti sodelovanja lokalnih akcijskih skupin.
 

VABILO NA LUŠTNO TRŽNICO


Paradajz d. o. o. v okviru projekta Luštna tržnica, ki je bil uspešen na javnem pozivu LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2019 in je sofinanciran s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje, organizira drugo Luštno tržnico, ki bo potekala v soboto, 29. 8. 2020, od 9.00 do 16.00, na Luštni domačiji v Renkovcih.


Vljudno vabljeni.
 

VABILO NA ENODNEVNO PREDAVANJE SOCIALNO PODJETNIŠTVO EKOLOŠKO KMETIJSTVO


Spoštovani,

vljudno vabljeni na enodnevno predavanje socialno podjetništvo ekološko kmetijstvo, ki bo potekalo na treh lokacijah in sicer:

Vsebina predavanj:

Sklop – SOCIALNO PODJETNIŠTVO
  • Pomen poznavanja in vključevanja okoljskih, klimatskih in družbenih specifik dolinskega dela Prekmurja ter globalnih problemov pri načrtovanju in vzpostavljanju trajnostnega gospodarjenja in ustanavljanja zadrug, (socialnega) podjetništva ter profesionalizaciji nevladnih organizacij.
  • Sklop predavanj je namenjen zainteresirani javnosti in nevladnim organizacijam.

Sklop – EKOLOŠKO KMETIJSTVO
  • Predstavitev primerov dobrih praks na področju ekološkega sadjarstva, zelenjadarstva in zeliščarstva.
  • Sklop predavanj je namenjen zainteresirani in splošni javnosti, kmetom, gospodinjam, javnim zavodom in nevladnim organizacijam.
Udeležba na predavanju je brezplačna.

Enodnevno predavanje bo potekalo v okviru operacije »ZOB- Zelena oaza Beltincev«, sofinancirane s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželje (EKSRP), v okviru podukrepa 19.2. Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost. Več o operaciji si lahko preberete tukaj.
 

VABILO NA 2. FESTIVAL LANGAŠA- TEKMOVANJE ZA NAJBOLJŠI LANGAŠ


Spoštovani,

vljudno vabljeni na 2. festival LANGAŠA- Tekmovanje za najboljši langaš, ki se bo odvil v soboto, 8. 8. 2020, ob 16. uri pri vaškem domu v Gaberju. Dogodek se izvaja v sklopu operacije »DediščiNAdlani«, ki se izvaja v okviru javnega poziva LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2019 in je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.


Vljudno vabljeni!
<< < 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 ... 20 ... 30 ... 40 ... 47 > >>
VABILO NA ONLINE INFO DELAVNICO O JAVNEM POZIVU LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke