Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 20 ... 30 ... 40 ... 47 > >>
 

VABILO NA DVODNEVNI SEMINAR V OKVIRU OPERACIJE DediščiNADLANI

Spoštovani,
vljudno ste vabljeni na seminar o izdelovanju izdelkov iz naravnih materialov – ličja. Osrednji namen je predstavitev nesnovne kulturne dediščine okolja in njene ustrezne rabe ter umeščenosti v segment dediščinskega turizma. Dvodnevni seminar se izvaja v okviru operacije »Promocija in trajnostni razvoj dediščinskega turizma- dediščiNAdlani«, sofinancirane s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), v okviru javnega poziva LAS Pri dobrih ljudeh 2020.

Delavnica bo potekala v organizaciji partnerja SVIS d.o.o. in bo izvedena v sredo 8. 7. 2020 in četrtek, 9. 7. 2020 od 16.00 do 20.00, v prostorih vaškega doma v Gaberju.
Lepo vabljeni.

Več o projektu si lahko preberete tukaj.
 

VABLJENI NA LUŠTNO TRŽNICO

ZRP Pomelaj vabi na Luštno tržnico, ki bo na Luštni domačiji v Renkovcih v soboto, 4. 7. 2020 med 9.00 in 16.00.

Luštna tržnica se organizira v okviru operacije »Luštna tržnica«, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.

Več o operaciji si lahko preberete tukaj.

Vljudno vabljeni!
 

SEJEM AGRA PRESTAVLJEN NA 2021

Spoštovani,
AGRA, največji praznik slovenskega kmetijstva in živilske proizvodnje ter najbolj množično obiskana sejemska prireditev v Sloveniji, v letošnjem avgustu po 58-letni tradiciji ne bo izvedena.

Na Pomurskem sejmu so analizirali vse možne scenarije in alternative o izvedbi letošnje Agre. Glede na priložnosti in riziko organizacije tako množične prireditve so prišli do zaključka, da sejma AGRA 2020 ne bi mogli uspešno izvesti.

Zaradi trenutne situacije takšne množične prireditve ni mogoče uspešno izvesti. Zato tudi odpade sejemska predstavitev LAS Pri dobrih ljudeh 2020.
 

LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 JE PREJELA 3 OBVESTILA O POTRDITVI OPERACIJ V OKVIRU ZAPRTEGA JP LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 V LETU 2019- ESRR SKLAD

Z veseljem Vas obveščamo, da smo na LAS Pri dobrih ljudeh 2020, dne 16. 6. 2020 prejeli PISNO OBVESTILO o potrditvi treh operacij s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), ki so bile prijavljene in potrjene na Javnem pozivu LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2019, v okviru sofinanciranje Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). V nadaljevanju sledi podpis pogodbe z upravičenci (vodilnim partnerjem na operaciji) in MGRT-jem. Skupna predvidena vrednost sofinanciranja potjenih operacij znaša 199.761,85 EUR.

Skladno z 32. členom Uredbe CLLD mora LAS operacije, izbrane na podlagi javnega poziva, predložiti v potrditev organu, pristojnemu za končno odobritev operacije in sicer MGRT-ju. MGRT dokončno odloči o odobritvi oziroma zavrnitvi operacije, obvestilo o odločitvi pa se posreduje LAS.

Obvestila o potrditvi operacij so dobile naslednje operacije:
  • Skupaj pod eno streho, vlagatelj operacije: Občina Lendava; previdena vrednost sofinanciranja: 82. 709,99 EUR.
  • Skrbna skupnost za skupen razvoj, vlagatelj operacije: Občina Turnišče; predvidena vrednost
    sofinanciranja: 49.645,26 EUR.
  • Mladi in energija ter zdravo okolje, vlagatelj operacije: Lokalna energetska agencija za Pomurje, Zavod za promocijo in pospeševanje trajnostnega razvoja, Martjanci; previdena vrednost sofinanciranja: 99.775,25 EUR.
Predmet potrjenih operacije je skladen z upravičenim namenom oz. operacija prispeva k najmanj enemu od upravičenih področjih:
  • USTVARJENJE DELOVNIH MEST ( spodbujanje podjetniških dejavnosti in inovativnih razvojnih partnerstev);
  • VEČJA VKLJUČENOST RANLJIVIH SKUPIN (krepitev sodelovanja z institucionalnim okoljem za povečanje socialne vključenosti oz. povečanja dostopnosti do storitev na lokalni ravni in odpravljanja revščine);
  • VARSTVO OKOLJA IN OHRANJENJA NARAVE (izboljšanje stanja okolja).
Prav tako rezultati potrjenih operacij prispevajo k uresničevanju ciljev zastavljenih v SLR in so skladni z OP EKP 2014-2020.

Na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je vložena še 1 operacija z LAS Pri dobrih ljudeh 2020, katera je bila že tudi pozvana na dopolnitev.
 

"BODI POMELAJ, PRIDI NA POMELAJ"

ZRP Pomelaj v okviru projekta sodelovanja Pametne vasi za jutri pripravlja dogodek, ki bo v petek, 19. 6. 2020, s pričetkom ob 15. uri.

Na dogodku bodo prikazali pletenje košar iz vrbove šibe, povedali kakšne debeline šib potrebujemo, kakšno barvo in kakšna mora biti upogljivost.

V sodelovanju z Zavodom Korak naprej bodo pokazali še, kako staro staro pohištvo lahko prenovimo, da je spet videti kot novo.

Dogodek bodo popestrili z delavnico za otroke, pogostitvijo in prijetnim vzdušjem.

Druženje bo potekalo do 18. ure.

Vabljeni na Pomelaj v Malo Polano.


Aktivnost poteka v sklopu projekta "Pametne vasi za jutri" in je sofinancirana s sredstvi EVropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Za vsebino je odgovoren ZRP Pomelaj z.o.o. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

<< < 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 20 ... 30 ... 40 ... 47 > >>
VABILO NA ONLINE INFO DELAVNICO O JAVNEM POZIVU LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke