Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 5 ... 10 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 20 ... 25 ... 29 > >>
 

VREDNOTENJE LEADER/CLLD NA LOKALNI RAVNI V OKVIRU EVOPSKEGA KMETIJSKEGA SKLADA ZA RAZVOJ PODEŽELJA

Ekipa LAS Pri dobrih ljudeh 2020 se je v torek, 29. maja udeležila delavnice v Ljubljani, namenjena vrednotenju programa LEADER/CLLD. Vsebina delavnice je bila zasnovana na Smernicah za vrednotenje LEADER/CLLD, ki jih je pripravil Evaluation Helpdesk. Smernice opisujejo pravni okvir, zasnovo in poudarke vrednotenja LEADER/CLLD, podajajo pa tudi informacije, kako naj deležniki v državah članicah pripravijo, strukturirajo, izvedejo in poročajo na ravni programa in kakšna podpora je na voljo LASom za izvedbo aktivnosti spremljanja in vrednotenja na lokalni ravni.
Predstavitvi je sledilo še skupinsko delo in razprava.
 

LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 JE PRIDOBILA ŠE ZADNJA 3 OBVESTILA O POTRDITVI OPERACIJ V OKVIRU ZAPRTEGA JP LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 V LETU 2017- ESRR SKLAD

Z veseljem Vas obveščamo, da smo na LAS Pri dobrih ljudeh 2020, dne 28. maja 2018 prejeli PISNO OBVESTILO o potrditvi še zadnjih treh operacij s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), ki so bile prijavljene in potrjene na Javni poziv LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2017, v okviru sofinanciranje Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). V nadaljevanju sledi podpis pogodbe z upravičenci (vsi partnerji v projektu) in MGRT-jem. Skupna višina odobrenih sredstev o potrditvi operacije znaša 97.123,92 EUR.

Skladno z 32. členom Uredbe CLLD mora LAS operacije, izbrane na podlagi javnega poziva, predložiti v potrditev organu, pristojnemu za končno odobritev operacije in sicer MGRT-ju. MGRT dokončno odloči o odobritvi oziroma zavrnitvi operacije, obvestilo o odločitvi pa se posreduje LAS.

Obvestila o potrditvi operacij so dobile naslednje operacije:
  • Podeželsko stičišče Polanščekova domačija, nosilec operacije: Občina Turnišče; predvidena vrednost sofinanciranja: 59.995,53 EUR.
  • Izhodišča za rabo vodnih teles, nosilec operacije: Potapljaško društvo Murska Sobota; predvidena vrednost sofinanciranja: 7.658,16 EUR.
  • Tropski medgeneracijski center, nosilec operacije Gondvana d.o.o.; predvidena vrednost sofinanciranja: 29.470,23 EUR.

Predmet potrjenih operacije je skladen z upravičenim namenom oz. operacija prispeva k najmanj enemu od upravičenih področjih:

- USTVARJENJE DELOVNIH MEST ( spodbujanje podjetniških dejavnosti in inovativnih razvojnih partnerstev);

- VEČJA VKLJUČENOST RANLJIVIH SKUPIN (krepitev sodelovanja z institucionalnim okoljem za povečanje socialne vključenosti oz. povečanja dostopnosti do storitev na lokalni ravni in odpravljanja revščine);

- VARSTVO OKOLJA IN OHRANJENJA NARAVE (izboljšanje stanja okolja).

Prav tako rezultati potrjenih operacij prispevajo k uresničevanju ciljev zastavljenih v SLR in so skladni z OP EKP 2014-2020.

LAS Pri dobrih ljudeh 2020 ima sedaj potrjenih vseh 8 operacij, ki so bile prijavljene in potrjene na Javnem pozivu LAS PDL 2020 v letu 2017 in bodo sofinancirane iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
 

POSVET SLOVENSKIH LOKALNIH AKCIJSKIH SKUPIN

Ekipa LAS Pri dobrih ljudeh se je v petek, 25. maja v Lenartu udeležila Posveta slovenskih lokalnih akcijskih skupin, ki je bil organiziran s strani Društva za razvoj slovenskega podeželja, Društva za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric, RAK Razvojna agencija Kozjansko in Oddelka za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Predstavili so nam primerjavo LEADER in LEADER/CLLD v Sloveniji in projekt TELI2, ki je namenjen transnacionalnemu prenosu znanja in dobrih praks pri izvajanju programa LEADER. Udeležili smo se tudi otvoritve Kmetijsko-obrtniškega sejma, sledila pa je še predstavitev študentskega inovativnega projekta za družbeno korist (ŠIPK) 2016, ki ga izvaja Ekonomska poslovna fakulteta v partnerstvu z Društvom za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric ter predstavitev metodologije vrednotenja učinkov pobude LEADER 2007-2013 na primeru LAS med Snežnikom in Nanosom.
 

PREDSTAVITEV MOŽNOSTI PRIDOBIVANJA EU SREDSTEV NA DNEVU ODPRTIH VRAT

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijo že četrto leto organizira dneve odprtih vrta EU projekt, moj projekt. Projekt je del vseevropske kampanje Evropa v moji regiji in se odvija pod okriljem Evropske komisije in poteka po večini držav članic. V Sloveniji se v ta namen odvija več kot 40 dogodkov v več kot 20 krajih v Sloveniji, med 12. in 19. majem.

Eden od takih dogodkov je bil tudi v ponedeljek 14.05.2018 v Bistri hiši Martjanci v okviru Dneva odprtih vrat Bistre hiše Martjanci. Na dnevu odprtih vrat se je predstavljala tudi lokalna akcijska skupina LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki je predstavila možnosti pridobivanja EU sredstev za razvoj podeželja v Prekmurju in projekt: Prekmurski turistični vrtiljak, ki je odobreni projekt v okviru podukrepa 19.3. Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja Lokalne akcijske skupine med lokalno akcijsko skupino LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in lokalno akcijsko skupino LAS Goričko 2020. Dogodek je obiskalo 40 udeležencev.
 

DAN ODPRTIH VRAT BISTRE HIŠE- SMART HOUSE MARTJANCI

Spoštovani!

V okviru kampanje "EU projekt, moj projekt", ki promovira EU projekte in EU sklade odpira svoja vrata tudi kolektiv Bistre hiše - Smart house Martjanci.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da se nam pridružite 14. maja od 10. ure naprej in spoznate projekte, ki jih izvajamo ter priložnosti, kjer lahko skupaj sodelujemo in ustvarjamo. Na dogodku bo možen tudi ogled prostorov in centra za biogradnjo, v kateri bo tudi potekal dogodek. Ob 10:25 bo predstavljena tudi Možnost pridobitve EU sredstev za razvoj podeželja v Prekmurja, kjer se bo predstavila tudi Lokalna akcijska skupina LAS Pri dobrih ljudeh 2020.

Vabljeni vsi, ki vas zanimajo možnosti financiranja iz evropskih skladov, projekti s področja razvoja podeželja, turizma, okolja, trajnostne mobilnosti in učinkovite rabe energije, razvoj nevladnih organizacij in čezsektorska sodelovanja.

Več informacij lahko najdete na povezavi:
http://www.lrf-pomurje.si/akcije-in-dogodki/aktualni-dogodki-nvo-jev/?id=1950
Program dan odprtih vrat

Vljudno vabljeni!
<< < 1 ... 5 ... 10 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 20 ... 25 ... 29 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke