Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 5 ... 10 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 20 ... 25 ... 28 > >>
 

PREDSTAVITEV MOŽNOSTI PRIDOBIVANJA EU SREDSTEV NA DNEVU ODPRTIH VRAT

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijo že četrto leto organizira dneve odprtih vrta EU projekt, moj projekt. Projekt je del vseevropske kampanje Evropa v moji regiji in se odvija pod okriljem Evropske komisije in poteka po večini držav članic. V Sloveniji se v ta namen odvija več kot 40 dogodkov v več kot 20 krajih v Sloveniji, med 12. in 19. majem.

Eden od takih dogodkov je bil tudi v ponedeljek 14.05.2018 v Bistri hiši Martjanci v okviru Dneva odprtih vrat Bistre hiše Martjanci. Na dnevu odprtih vrat se je predstavljala tudi lokalna akcijska skupina LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki je predstavila možnosti pridobivanja EU sredstev za razvoj podeželja v Prekmurju in projekt: Prekmurski turistični vrtiljak, ki je odobreni projekt v okviru podukrepa 19.3. Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja Lokalne akcijske skupine med lokalno akcijsko skupino LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in lokalno akcijsko skupino LAS Goričko 2020. Dogodek je obiskalo 40 udeležencev.
 

DAN ODPRTIH VRAT BISTRE HIŠE- SMART HOUSE MARTJANCI

Spoštovani!

V okviru kampanje "EU projekt, moj projekt", ki promovira EU projekte in EU sklade odpira svoja vrata tudi kolektiv Bistre hiše - Smart house Martjanci.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da se nam pridružite 14. maja od 10. ure naprej in spoznate projekte, ki jih izvajamo ter priložnosti, kjer lahko skupaj sodelujemo in ustvarjamo. Na dogodku bo možen tudi ogled prostorov in centra za biogradnjo, v kateri bo tudi potekal dogodek. Ob 10:25 bo predstavljena tudi Možnost pridobitve EU sredstev za razvoj podeželja v Prekmurja, kjer se bo predstavila tudi Lokalna akcijska skupina LAS Pri dobrih ljudeh 2020.

Vabljeni vsi, ki vas zanimajo možnosti financiranja iz evropskih skladov, projekti s področja razvoja podeželja, turizma, okolja, trajnostne mobilnosti in učinkovite rabe energije, razvoj nevladnih organizacij in čezsektorska sodelovanja.

Več informacij lahko najdete na povezavi:
http://www.lrf-pomurje.si/akcije-in-dogodki/aktualni-dogodki-nvo-jev/?id=1950
Program dan odprtih vrat

Vljudno vabljeni!
 

OZNAČEVANJE VIRA SOFINANCIRANJA- EKSRP SKLAD

Spoštovani,

dne 24. 4. 2018 je bil izveden spletni seminar o označevanju vira sofinanciranja s poudarkom na ukrepu LEADER s strani ARSKTRP-ja, saj se ugotavljajo številne pomanjkljivosti, ki lahko nosijo tudi finančne posledice.

S klikom na spodnjo povezavo pridete do spletnega seminarja (z govorjeno razlago) in do predstavitev, kako pravilno označiti sofinancirano operacijo.

SEMINAR
PREZENTACIJA
 

POSVET: IZVAJANJE LOKALNEGA RAZVOJA, KI GA VODI SKUPNOST (CLLD) DANES IN JUTRI

V ponedeljek, 23. aprila 2018 je Društvo za razvoj slovenskega podeželja v sodelovanju z Državnim svetom RS organiziralo posvet o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, danes in jutri.

Namen posveta je bil, da se od pristojnih institucij pridobi poročilo o dejanskem stanju in predvidenih ukrepih, s katerimi se bo olajšalo izvajanje lokalnih projektov in pospešilo črpanje evropskih sredstev v sedanjem programskem obdobju. Prav tako so s posvetom želeli prispevati k pripravi enotnih stališč Slovenije o umestitvi programa CLLD v prihodnjo evropsko kmetijsko in kohezijsko politiko.

V uvodni predstavitvi je mag. Roman Medved predstavil lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost, slovenske LASe ter dosedanje izvajanje CLLD. Spregovoril je tudi o administrativni zahtevnosti izvajanja programa ter o trajanju postopkov pregledov in potrjevanj projektov. Državna sekretarka mag. Tanja Strniša je predstavila stanje odobrenih in izplačanih sredstev po skladih, težave, s katerimi se srečujemo pri izvajanju ter ukrepe, s katerimi skušajo te težave odpraviti.

Generalni direktor ARSKTRP g. Benedikt Jeranko je spregovoril o razlikah med pristopom LEADER in CLLD, o načinu obravnave vlog in najpogostejših napakah ter o ukrepih in izboljšavah, ki bi naj olajšale pripravo projektov.

Med govorniki so bili tudi g. Marko Drofenik, generalni direktor Direktorata za regionalni razvoj, g. Franjo Naraločnik, župan občine Ljubno, ki je predstavil vlogo občin pri izvajanju programa CLLD, mag. Monika Kirbiš Rojc, ki je spregovorila o izzivih izvajanja programa, g. Goran Šošter je predstavil CLLD v evropski perspektivi, spregovorila pa je tudi evropska poslanka ga. Patricija Šulin.

Uvodni predstavitvi je sledila še razprava.

Program posveta.


Posnetek celotnega posveta si lahko ogledate tukaj.
 

LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 PREJELA 3 ODLOČBE O PRAVICI DO SREDSTEV

Z veseljem Vas obveščamo, da smo na LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v aprilu prejeli 3 odločbe o pravici do sredstev za operacije, ki so bile prijavljene in potrjene v okviru javnega poziva LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2016 in se bodo sofinancirale iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Upravičenci sedaj lahko začnejo z izvedbo operacije. Skupna višina odobrenih sredstev znaša 170.400,84 EUR.

Odločbe o pravici do sredstev so dobile naslednje operacije:
  • Razvoj nastanitvenih kapacitet v zidanicah, nosilec operacije Zavod za turizem in razvoj Lendava - Turisztikai és Fejlesztési közintézet Lendva, odobrena sredstva 38.011,71 EUR.
  • Vzpostavitev športno medgeneracijskega centra, nosilec operacije Občina Kobilje, odobrena sredstva 49.508,53 EUR.
  • Kulturni turizem panonskega podeželja, nosilec operacije Zavod za turizem in kulturo Beltinci, odobrena sredstva 82.880,60 EUR.
Potrjene operacije prispevajo k najmanj enemu od upravičenih področij:
  • Ustvarjanje novih delovnih mest (povečati podjetniške aktivnosti in spodbuditi inovativna partnerstva tertako ustvariti pogoje za nova (zelena) delovna mesta, nove lokalne produkte in storitve);
  • Razvoj osnovnih storitev (Izboljšanje infrastrukturnih pogojev za preživljanje prostega časa ter za športnorekreacijskega udejstvovanja; Izboljšati turistično privlačnost območja LAS z izkoriščanjem
    kulturnih in naravnih danosti);
  • Varstvo okolja in ohranjanje narave (Izboljšati stanje okolja in njegove biotske raznovrstnosti ter ohraniti kulturno dediščino območja LAS).
Rezultati potrjenih operacij prav tako prispevajo k uresničevanju ciljev SLR in so skladni z OP EKP 2014-2020.
<< < 1 ... 5 ... 10 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 20 ... 25 ... 28 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke