Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 10 ... 15 16 17 18 19 20 21 ... 30 ... 40 ... 47 > >>
 

IZVOLJENI NOVI ČLANI ORGANOV LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020


Spoštovani!
Obveščamo vas, da so na 11. seji Skupščine LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki je potekala v sredo, 13. 11. 2019, v sejni sobi Občine Črenšovci,  potekale tudi volitve organov LAS Pri dobrih ljudeh 2020, saj se je dosedanjim članom organov iztekel 4-letni mandat. Nova predsednica LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je postala ga. Vera Markoja, županja občine Črenšovci. Podpredsednica LAS-a ostaja ga. Agata Sardelič, ki zastopa ekonomski sektor. Izvoljen je bil tudi dvanajstčlanski Upravni odbor in tričlanski Nadzorni odbor, v katerih so enakomerno zastopani javni, ekonomski in socialni sektor. Vsem novoizvoljenim članom organov LAS Pri dobrih ljudeh 2020 iskreno čestitamo!

Dosedanjemu predsedniku g. Antonu Törnarju pa se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in opravljeno delo.
 

TRI NOVE ODLOČBE O POTRDITVI OPERACIJ V OKVIRU ZAPRTEGA JP LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 V LETU 2019-EKSRP

Z veseljem Vas obveščamo, da smo na LAS Pri dobrih ljudeh 2020, dne 15. 11. 2019 prejeli 3 nove ODLOČBE o pravici do sredstev s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja za operacije, ki so bile prijavljene in potrjene na Javnem pozivu LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2019, v okviru sofinanciranje Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Skupna višina odobrenih sredstev o potrditvi operacije znaša 108.090,40 EUR.

Skladno z 32. členom Uredbe CLLD mora LAS operacije, izbrane na podlagi javnega poziva, predložiti v potrditev organu, pristojnemu za končno odobritev operacije in sicer AKTRP-ju. AKTRP dokončno odloči o odobritvi oziroma zavrnitvi operacije, obvestilo o odločitvi pa se posreduje LAS.

Odločbe o potrditvi do sredstev so dobile naslednje operacije:
  • Od Mure na Goričko, nosilec operacije: Doživetje POMURJE, doživljajski turizem, d.o.o.; odobrena vrednost sofinanciranja: 46.432,66 EUR.
  •  Luštna tržnica, nosilec operacije: Paradajz podjetje za proizvodnjo, trgovino, storitve in distribucijo d.o.o.; odobrena vrednost sofinanciranja: 45.220,32 EUR.
  • Promocija in trajnostni razvoj dediščinskega turizma, nosilec operacije: Krajevna skupnost Gaberje; odobrena vrednost sofinanciranja: 16.437,46 EUR.
Predmet potrjenih operacije je skladen z upravičenim namenom oz. operacije prispevajo k najmanj enemu od upravičenih področjih:
  • USTVARJENJE DELOVNIH MEST (spodbujanje podjetniških dejavnosti in inovativnih razvojnih partnerstev);
  • RAZVOJ OSNOVNIH STORITEV (Izboljšati življenjske razmere prebivalcev na območju LAS)
Rezultati odobrenih operacij prispevajo k ciljem Strategije lokalnega razvoja območja LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letih 2014–2020 in ciljem EKSRP.
 

LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 JE PREJELA 4 ODLOČBE O POTRDITVI OPERACIJ V OKVIRU ZAPRTEGA JP LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 V LETU 2019- EKSRP

Z veseljem Vas obveščamo, da smo na LAS Pri dobrih ljudeh 2020, dne 8. 11. 2019 prejeli prve 4 ODLOČBE o pravici do sredstev s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja za operacije, ki so bile prijavljene in potrjene na Javnem pozivu LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2019, v okviru sofinanciranje Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Skupna višina odobrenih sredstev o potrditvi operacije znaša 148.145,90 EUR.

Skladno z 32. členom Uredbe CLLD mora LAS operacije, izbrane na podlagi javnega poziva, predložiti v potrditev organu, pristojnemu za končno odobritev operacije in sicer AKTRP-ju. AKTRP dokončno odloči o odobritvi oziroma zavrnitvi operacije, obvestilo o odločitvi pa se posreduje LAS.

Odločbe o potrditvi do sredstev so dobile naslednje operacije:
  • ZOB-Zelena Oaza Beltinec, nosilec operacije: Zavod za raziskovanje in razvijanje alternativnih praks, so.p. Beltinci; odobrena vrednost sofinanciranja: 23.191,87 EUR.
  • Šport za vse generacije, nosilec operacije: Občina Turnišče; odobrena vrednost sofinanciranja: 56.302,94 EUR.
  • Povezovanje gibalnih točk in poti, nosilec operacije: Občina Črenšovci; odobrena vrednost sofinanciranja: 48.932,04 EUR.
  • 5-zvezdnična doživetja Pri dobrih ljudeh, nosilec operacije: Pomurska turistična zveza; odobrena vrednost operacije: 19.719,05 EUR
Predmet potrjenih operacije je skladen z upravičenim namenom oz. operacije prispevajo k najmanj enemu od upravičenih področjih:

- USTVARJENJE DELOVNIH MEST (spodbujanje podjetniških dejavnosti in inovativnih razvojnih partnerstev);

- RAZVOJ OSNOVNIH STORITEV (Izboljšati življenjske razmere prebivalcev na območju LAS)

Rezultati odobrenih operacij prispevajo k ciljem Strategije lokalnega razvoja območja LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letih 2014–2020 in ciljem EKSRP.
 
Na Odločbe o potrditvi do sredstev čaka še 6 operacij, ki so bile odobrene v okviru zaprtega javnega poziva, EKSRP.
 

5. SLOVENSKI PODEŽELSKI PARLAMENT

Peti slovenski podeželski parlament je potekal 8. in 9. oktobra v Halozah. Udeležilo se ga je več kot 360 priznanih strokovnjakov, kmetov in podeželanov iz 14 držav Evropske unije, ki so razpravljali o izzivih kmetijstva in podeželja po letu 2020. Slovenske podeželske parlamente na pobudo in v so-organizaciji z Društvom za razvoj slovenskega podeželja pripravljajo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s partnerji Mreže za podeželje, tokratna lokalna partnerja pa sta bila Lokalna akcijska skupina Haloze in Občina Majšperk.
Na zasedanju parlamenta, ki je potekal 8. in 9. 10. 2019 v Halozah, so bili med govorici visoki domači in evropski gostje ter strokovnjaki, med njimi tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, predsednik državnega zbora mag. Dejan Židan, generalna direktorica Direktorata za kmetijstvo dr. Darja Majkovič, Silvia Michelini z Generalnega direktorata Evropske komisije za kmetijstvo ter sopredsednik Evropskega podeželskega parlamenta in član Društva za razvoj slovenskega podeželja Goran Šoster.

Prvi dan dopoldne so potekale delavnice, na katerih so udeleženci razpravljali o ključnih sklopih prihodnje skupne kmetijske politike, kot so dohodki na kmetiji, konkurenčnost, verige vrednosti, podnebne spremembe, biotska raznovrstnost, mladi kmetje, pristop CLLD in lokalna ekonomije, kakovost hrane, ter prenos znanja in inovacije v kmetijstvu. Delavnice so potekale razpršeno po vseh občinah Haloz, kar je parlament prvič zelo povezalo z lokalnimi skupnostmi, udeleženci pa so si ogledali tudi njihove primere dobrih praks. Zaključke vseh delavnic so poročevalci predstavili na skupnem srečanju drugi dan parlamenta in so v celoti objavljeni na spletni strani.

Drugi dan zasedanja parlamenta se je udeležila tudi zaposlena pri vodilnem partnerju LAS Pri dobrih ljudeh 2020.

Zaključke in priporočila za oblikovanje prihodnje nacionalne politike razvoja podeželja bo MKGP uporabilo pri pripravi strateških dokumentov.

Gradiva z dogodka si lahko pogledate tukaj.
 

ZAKLJUČEN JAVNI POZIV ZA IZBOR OPERACIJ ZA URESNIČEVANJU CILJEV SLR V LETU 2019 ZA SREDSTVA ESRR

Spoštovani!
Obveščamo Vas, da se je dne 15.10.2019 iztekel rok za prijavo operacij na Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2019 za sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Na javni poziv je prispelo skupaj 7 vlog. V skladu z javnim pozivom, bodo upravičenci z rezultati seznanjeni v roku 90 dni od zaključka poziva.
<< < 1 ... 10 ... 15 16 17 18 19 20 21 ... 30 ... 40 ... 47 > >>
VABILO NA ONLINE INFO DELAVNICO O JAVNEM POZIVU LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke