Novice LAS PDL 2020

<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 > >>
 

SREČNO IN ZDRAVO 2023

Naj bo srečno novo leto, z željami izpeto in s sanjami odeto!

Želi kolektiv vodilnega partnerja LAS Pri dobrih ljudeh 2020.
 

USPEŠNO ZAKLJUČEN PROJEKT SODELOVANJA KOLESARSKA VERIGA NA PODEŽELJU

Projekt sodelovanja Kolesarska veriga na podeželju, ki ga delno sofinancirata Evrospka unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, se je z oktobrom uspešno zaključil.
V okviru projekta so se tako v Turnišču, Beltincih in Veliki Polani vzpostavljeli novi sistemi za izposojo koles. Na razpolago so navadna ter električna kolesa, ki si jih je možno izposoditi preko spletne strani www.soboskibiciklin.si ali preko aplikacije mobiln.si. Možnost izposoje se tako ponuja na 21-ih mestih širom Pomurja.
Na omenjenih lokacijah so potekale tudi predstavitve samega sistema izposoje koles (registracija, izposoja kolesa, testne vožnje…), v Beltincih pa je v začetku septembra potekala tudi predstavitev dobrih praks ponudnikov za pridobitev certifikata »kolesarjem prijazen ponudnik«, ki bo narejen v okviru drugega projekta sodelovanja in istočasno usklajevan na nivoju »Nacionalnega koordinacijskega centra EuroVELO.
Več o samih aktivnostih projekta si lahko preberete tukaj, vabljeni pa tudi, da si ogledate promocijske filmčke, ki so nastali v okviru projekta in so dostopni na sledečih povezavah:
 

USPEŠNO ZAKLJUČEN PROJEKT SODELOVANJA BLAŽENJE PODNEBNIH SPREMEMB V KMETIJSTVU SKOZI SOCIALNE INOVACIJE

Projekt sodelovanja z nazivom Blaženje podnebnih sprememb v kmetijstvu skozi socialne inovacije, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja, se po 2 letih konec oktobra uspešno zaključuje.
V okviru projekta sodelovanja so partnerji iz območja LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Goričko 2020, LAS Prlekija in avstrijski LAG Zeitkultur Oststeirisches Kernland razvili in vpeljali inovativne pilotne programe kot so testiranje in prilagoditev kmetijskih praks za prilagoditev klimatskim spremembam ter razvoj novih proizvodov in storitev po principih krožnega gospodarstva in načela »zero waste«.
Partnerji so razvili Zeleno mrežo, ki povezuje organizacije in pridelovalce, ki delujejo po principih socialnega podjetništva, skupno celostno tržno komunikacijsko zgodbo mreže ponudnikov ter skupno spletno stran z nazivom Lokalni guruji ( https://lokalni-guruji.si/znamo-in-zmoremo-drugace.html), ki je namenjen skupnemu tržnemu nastopu.
Izvedena so bila različna usposabljanja, ki so pripomogla k izboljšanju podjetniškega kakor tudi kmetijskega sektorja, dan odprtih vrat, ki je omogočal obisk proizvodnega obrata, katerih procesi dela so prilagojeni na delovne zmožnosti ljudi z omejitvami ter študijski krožek na temo Mak v kulinariki.
Nova znanja so se pridobila tudi v okviru dveh študijskih obiskov pri avstrijskih partnerjih, kjer so si udeleženci med drugim lahko ogledali uspešne zgodbe s področja družbeno koristnih organizacij, ki zaposlujejo ranljive ciljne skupine, samopostrežne trgovine, ki ponuja regionalne in sezonske izdelke, ekološke kmetije, ki deluje biodinamično, kmetijo, ki se ukvarja z biološkim načinom gojenja zeliščnih in začimbnih rastlin in se pri svojem delu poslužuje inovativnih pristopov in pripomočkov ter okrepčevalnico, kjer ponujajo dobrote, ki prihajajo izključno iz lastne ali regionalne proizvodnje.
V okviru projekta pridobljene izkušnje, znanja, partnerstva so postavili temelj za nadaljnje zasledovanje in nadgradnjo ciljev projekta. Tako se bo npr. zgodba Lokalnih gurujev po zaključku projekta uspešno izvajala tudi naprej, saj je v Renkovcih pred kratkim svoja vrata odprla Hiša gibanice, ki poleg prekmurske in prleške gibanice promovira in ponuja tudi izdelke članov Zelene mreže, med drugim nove produkte iz lokalnih surovin – sušeni drobljeni paradižnik, slani krekerji s paradižnikom ter kekse z avtohtonimi sortami starih jabolk.
 

VABILO NA PREDSTAVITEV SISTEMA IZPOSOJE KOLES

Lokalna akcijska skupina LAS Pri dobrih ljudeh 2020 vas v sklopu projekta Kolesarska veriga na podeželju, ki ga delno sofinancirata Evrospska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija iz Programa razvoja podeželja 2014-2022,  vabi na predstavitvi sistema izposoje koles, in sicer v sredo, 26. 10. 2022 od 13.30 do 15.30 ure v Veliko Polano poleg občinske stavbe ter od 16.00 do 18.00 ure v Beltince, prav tako pred občinsko stavbo.

Izkoristite priložnost in spoznajte sistem, ki vam omogoča izposojo koles v 26 slovenskih občinah.
Vabljeni!
 

DAN MOBILNOSTI IN SLOVENSKEGA ŠPORTA / A MOBILITÁS ÉS A SZLOVÉN SPORT NAPJA

Spoštovani,

Občina Dobrovnik vas skupaj s partnerji pri projektih „INKE” in „ODKRIJ NAS” vljudo vabi na „Dan mobilnosti in slovenskega športa, ki bo v petek 23. 9. 2022 od 10. do 12. ure na Bukovniškem jezeru.

Več o vabilu si lahko preberete tukaj v slo jeziku in tukaj v madžarskem jeziku.

Vljudno vabljeni!
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 > >>
VABILO NA ONLINE INFO DELAVNICO O JAVNEM POZIVU LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke