Novice LAS PDL 2020

<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 20 ... 30 ... 39 > >>
 

SPREMEMBA JAVNEGA POZIVA ZA IZBOR OPERACIJ ZA URESNIČEVANJE CILJEV SLR LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 V LETU 2020, EKSRP - PODALJŠANJE ROKA

Spoštovani,
obveščamo vas, da je Upravni odbor LAS Pri dobrih ljudeh 2020 na 26. (korespondenčni) seji, sklicani dne 23. 11. 2020, potrdil podaljšanje roka za oddajo predlogov operacij na javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2020 za sredstva iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Rok za oddajo operacij se podaljša, in sicer iz 15. 12. 2020 na 15. 1. 2021 (do 13. ure – v primeru osebne dostave v pisarno vodilnega partnerja). V javnem pozivu se besedilo v vseh točkah, ki vsebujejo rok oddaje vloge nadomesti z novimi datumi.

Cilj podaljšanja je pridobiti čas za kvalitetnejšo pripravo vloge s čim manj dopolnitvami.

Več o javnem pozivu se nahaja tu.
 

DODELITEV OSTANKA SREDSTEV SKLADA ESRR

Z veseljem vam sporočamo, da smo s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo dobili obvestilo o dodelitvi ostanka sredstev sklada ESRR, ki za LAS Pri dobrih ljudeh 2020 znašajo 185.187,64 EUR.

Podlaga za razdelitev sredstev je:
- ostanek nerazdeljenih sredstev po posamezni kohezijski regiji na podlagi veljavnega Operativnega programa evrospke kohezijske politike v obdobju 2014-2020 (Verzija 5.0);
- vrednost odobrenih ESRR sredstev po odločbi na posamezni LAS;
- skupna odobrena ESRR sredstva na posamezni kohezijsko regijo.

Znesek odobrenih sredstev je potrebno vključiti v podukrep Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost v naslednji spremembi strategije lokalnega razvoja.
 

ODOBRENA ŠE ENA OPERACIJA SODELOVANJA

Z veseljem vam sporočamo, da je Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja v okviru podukrepa 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja LAS potrdila še eno operacijo, ki jo je LAS Pri dobrih ljudeh 2020 oddala na javni razpis, ki je bil zaključen 28. februarja 2020.

Oddobrena je bila operacija KOLESARSKA VERIGA NA PODEŽELJU, ki je nastala v sodelovanju z 11 slovenskimi lokalno akcijskimi skupinami. Skupna vrednost sofinanciranja operacije znaša 1.189.404,87 EUR, od tega je 99.863,94 EUR vrednost sofinanciranja za LAS Pri dobrih ljudeh 2020.

Kot že veste, smo v okviru 5. JR za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja LAS bili uspešni že z operacijami Blaženje podnebnih sprememb v kmetijstvu skozi socialne inovacije, Kaj nas uči Mura, Živa dediščina - Lebendiges Erbe ter Centri interpretacije zavarovanih območjih.

LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je tako zelo uspešen pri prijavah na javne razpise v okviru podukrepa 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja LAS, saj smo skupaj za območje LAS Pri dobrih ljudeh 2020 pridobili dodatnih 634.573,64 EUR nepovratnih sredstev.

O aktivnostih vseh odobrenih operacij vas bomo sproti obveščali.
 

NOVA DOLOČILA UREDBE O IZVAJANJU LOKALNEGA RAZVOJA, KI GA VODI SKUPNOST

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v petek, 30. oktobra 2020, v Uradnem listu, številka 157/2020, objavilo Uredbo o spremembah in dopolnitvah uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (CLLD), v programskem obdobju 2014–2020.
S spremembo uredbe se dodaja možnost predplačil pri naložbah za podukrep »Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost« za Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (EKSRP). Predplačila bo možno izplačati na podlagi pridobljene bančne garancije. Predplačilo je možno napovedati tudi za že oddane vloge, za katere še ni izdana odločba, in sicer v 14 dneh po objavi novele.
Prehaja se na elektronsko vlaganje dokumentov, in sicer to velja za: vlaganje sprememb strategij lokalnega razvoja, letne načrte aktivnosti za podukrep »Podpora za tekoče stroške in animacijo« in letna poročila lokalnih akcijskih skupin (LAS) za vse sklade.
Sprememba uredbe nadalje določa pomemben rok, in sicer je zadnji rok za vložitev vloge za odobritev operacije 30. junij 2022, kar velja za vse v CLLD vključene sklade.

Več...
 

KAKO SMO SPOZNAVALI IN UPORABILI ZELIŠČA

Projektni partnerji  počasi zaključujejo operacijo Celovita (upo)raba ekološke sivke - Oaza sivke, ki je bila uspešna na Javnem pozivu LAS Pri dobrih ljudeh  v letu 2019 v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Kratek povzetek projekta je zajet v dokumentarnem filmu, ki ponazarja vključevanje otrok v spoznavanje in vzgojo zelišč ter skrbi zanje. Film je dostopen na povezavi:

https://fajn.home.blog/kako-smo-spoznavali-zelisca/

Vabljeni k ogledu!

<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 20 ... 30 ... 39 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke