Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 10 ... 19 20 21 22 23 24 25 ... 30 ... 40 ... 46 > >>
 

VABILO NA DELAVNICO VINO JE NAŠA STRAST, NAJ POSTANE ŠE POSEL

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Goričko 2020 vabita na delavnico VINO JE NAŠA STRAST, NAJ POSTANE ŠE POSEL, ki bo v četrtek, 30.5.2019 ob 16. uri v Kulturnem domu v Dobrovniku.

Namen operacije Prekmurski turistični vrtiljak je povezati bogato in pestro vinogradniško ponudbo Prekmurja. Na delavnici želimo izpostaviti konkretne probleme, s katerimi se srečujete vinogradniki na vašem področju, kaj bi bilo potrebno še posebej urediti in kakšne rešitve predlagate. Iskali bomo odgovore na vprašanja: Na kakšen način dvigniti kulturo pitja vina?, Kako približati vrhunska Prekmurska vina turistom na destinaciji?, Ali smo pripravljeni na sodelovanje medsebojnega povezovanja in promocijskih aktivnostih pri skupnem nastopu na tržišču…?

Več si lahko preberete tukaj.

Vljudno vabljeni!
 

VABILO NA DELAVNICO KAKO LAHKO PRISPEVAM K VEČJI TURISTIČNI PRIVLAČNOSTI PREKMURJA?

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Goričko 2020 vabimo na delavnico Kako lahko prispevam k večji turistični privlačnosti Prekmurja?, ki bo potekala v torek, 28.5.2019 ob 16. uri v prostorih Bistre hiše Martjanci.

Na delavnici želimo izpostaviti konkretne probleme, s katerimi se srečujete prostovoljci v društvih na področju turizma, kaj bi bilo potrebno še posebej urediti in kakšne rešitve predlagate.

Slogan TURIZEM SMO LJUDJE, že dolgo velja in se vedno znova potrjuje kot pravilen! Da pa bi to dosegli, se moramo med seboj povezovati, združevati, saj s tem prispevamo k večji turistični privlačnosti Prekmurja.

Več si lahko preberete tukaj..

Vljudno vabljeni!
 

ŠTUDIJSKI OBISK V LAS POSAVJE

V četrtek, 23. 5. 2019, smo se v okviru projekta sodelovanja Pametne vasi za jutri, v katerem poleg gostiteljskega LAS-a in LAS-a Pri dobrih ljudeh 2020 sodelujejo še LAS Goričko 2020, LAS Prlekija ter LAS Obsotelje in Kozjansko, mudili na študijskem obisku pri LAS Posavje. Dan smo pričeli na Lisci, kjer smo občudovali čudoviti razgled na dolino Save in se okrepčali v Tončkovem domu. Nato smo se odpravili v Krško, v Svet energije. V interaktivnem multimedijskem centru smo spoznali pomen energije in njeno rabo v vsakdanjem življenju. Obisk smo nadaljevali v centru Krškega, kjer smo v mestnem muzeju imeli predstavitev Krškega in ogled muzeja. Hkrati pa nam je bil predstavljen primer dobre prakse – projekt Sopotniki, ki obsega trajnostno mobilnost za starejše iz ruralnih območij. Podoben koncept bo poskušal, v okviru projekta sodelovanja Pametne vasi za jutri, razviti LAS Goričko 2020. Prijeten dan smo z odličnim kosilom zaključili na izletniški kmetiji Vertovšek v kraju Veliki Kamen.

         

                                  
 

SREČANJE UDELEŽENCEV IZ VSEH OBMOČIJ PARTNERSKIH LAS V OKVIRU PROJEKTA SODELOVANJA "DIGITALNE REŠITVE ZA IZZIVE PODEŽELJA"

V četrtek, 16. 5. 2019, smo skupaj z LAS Goričko 2020 gostili dva partnerska LAS-a, LAS s CILjem in LAS Mežiške doline, s katerima sodelujemo v projektu sodelovanja »Digitalne rešitve za izzive podeželja«. V okviru srečanja smo si ogledali naravne in kulturne znamenitosti, in sicer smo na območju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 obiskali Otok ljubezni v Ižakovcih, kjer so nam pokazali razstavo o büjraštvu, tkalsko delavnico, mlin na Muri, zapeljali smo se tudi z brodom in se okrepčali z büjraško malico. Srečanja so se udeležili udeleženci študijskih krožkov pri vseh sodelujočih LAS-ih, zato smo izvedli tudi predstavitev posameznega študijskega krožka. Na območju LAS Goričko 2020 smo si nato ogledali razstavo v Expanu, ki predstavlja Pomurje v malem.

                    
 

IMENOVANJE GENERALNEGA DIREKTORJA AGENCIJE RS ZA KMETIJSKE TRGE IN RAZVOJ PODEŽELJA

Vlada RS je na svoji 28. redni seji izdala odločbo, s katero se mag. Miran Mihelič, z dnem 1. 5. 2019 imenuje za generalnega direktorja Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, in sicer za dobo petih let, z možnostjo ponovnega imenovanja. Več...
<< < 1 ... 10 ... 19 20 21 22 23 24 25 ... 30 ... 40 ... 46 > >>
VABILO NA ONLINE INFO DELAVNICO O JAVNEM POZIVU LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke