Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 10 ... 20 21 22 23 24 25 26 ... 30 ... 40 ... 46 > >>
 

ŠTUDIJSKI OBISK V LAS POSAVJE

V četrtek, 23. 5. 2019, smo se v okviru projekta sodelovanja Pametne vasi za jutri, v katerem poleg gostiteljskega LAS-a in LAS-a Pri dobrih ljudeh 2020 sodelujejo še LAS Goričko 2020, LAS Prlekija ter LAS Obsotelje in Kozjansko, mudili na študijskem obisku pri LAS Posavje. Dan smo pričeli na Lisci, kjer smo občudovali čudoviti razgled na dolino Save in se okrepčali v Tončkovem domu. Nato smo se odpravili v Krško, v Svet energije. V interaktivnem multimedijskem centru smo spoznali pomen energije in njeno rabo v vsakdanjem življenju. Obisk smo nadaljevali v centru Krškega, kjer smo v mestnem muzeju imeli predstavitev Krškega in ogled muzeja. Hkrati pa nam je bil predstavljen primer dobre prakse – projekt Sopotniki, ki obsega trajnostno mobilnost za starejše iz ruralnih območij. Podoben koncept bo poskušal, v okviru projekta sodelovanja Pametne vasi za jutri, razviti LAS Goričko 2020. Prijeten dan smo z odličnim kosilom zaključili na izletniški kmetiji Vertovšek v kraju Veliki Kamen.

         

                                  
 

SREČANJE UDELEŽENCEV IZ VSEH OBMOČIJ PARTNERSKIH LAS V OKVIRU PROJEKTA SODELOVANJA "DIGITALNE REŠITVE ZA IZZIVE PODEŽELJA"

V četrtek, 16. 5. 2019, smo skupaj z LAS Goričko 2020 gostili dva partnerska LAS-a, LAS s CILjem in LAS Mežiške doline, s katerima sodelujemo v projektu sodelovanja »Digitalne rešitve za izzive podeželja«. V okviru srečanja smo si ogledali naravne in kulturne znamenitosti, in sicer smo na območju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 obiskali Otok ljubezni v Ižakovcih, kjer so nam pokazali razstavo o büjraštvu, tkalsko delavnico, mlin na Muri, zapeljali smo se tudi z brodom in se okrepčali z büjraško malico. Srečanja so se udeležili udeleženci študijskih krožkov pri vseh sodelujočih LAS-ih, zato smo izvedli tudi predstavitev posameznega študijskega krožka. Na območju LAS Goričko 2020 smo si nato ogledali razstavo v Expanu, ki predstavlja Pomurje v malem.

                    
 

IMENOVANJE GENERALNEGA DIREKTORJA AGENCIJE RS ZA KMETIJSKE TRGE IN RAZVOJ PODEŽELJA

Vlada RS je na svoji 28. redni seji izdala odločbo, s katero se mag. Miran Mihelič, z dnem 1. 5. 2019 imenuje za generalnega direktorja Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, in sicer za dobo petih let, z možnostjo ponovnega imenovanja. Več...
 

2. SREČANJE PROJEKTNE EKIPE IN STROKOVNE SKUPINE V OKVIRU OPERACIJE DIGITALNE REŠITVE ZA IZZIVE PODEŽELJA

V sredo, 10. 4. 2019, je v okviru operacije sodelovanja »Digitalne rešitve za izzive podeželja«, ki smo jo skupaj pripravile štiri lokalne akcijske skupine (LAS), potekalo 2. srečanje projektne ekipe in strokovne skupine. V prostorih LAS Pri dobrih ljudeh smo gostili predstavnike iz LAS Mežiške doline, LAS s CILjem, LAS Goričko 2020 in zunanje IKT sodelavce. Po pregledu izvedenih aktivnosti smo pregledali še pripravljene programe, jih dopolnili in dokončno uskladili. Nadalje smo pripravili načrt za informiranje in animacijo potencialnih udeležencev izobraževanja, na koncu pa izmenjali izkušnje z omenjeno operacijo in si zastavili cilje za naprej.


                        
 

ZAKLJUČEK ŠTUDIJSKEGA KROŽKA V OKVIRU OPERACIJE DIGITALNE REŠITVE ZA IZZIVE PODEŽELJA

LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je od 28. 2. do 2. 4. 2019 izvajal študijski krožek na temo Digitalno fotografiranje in oblikovanje promocijskih materialov, ki je potekal v okviru operacije sodelovanja Digitalne rešitve za izzive podeželja. Študijski krožek je bil razdeljen na dva dela: najprej smo se spoznavali z digitalno fotografijo in obdelavo posnetih fotografij, v drugem delu pa smo izbrane fotografije uporabljali za pripravo različnih tiskovin. Udeleženci so pripravili velik nabor tiskovin, izmed katerih smo nato izbrali tiste najboljše oziroma tiste, ki jih udeleženci lahko uporabijo pri svojem delu. Študijski krožek smo pri nas izvajali prvič in udeleženci so bili zadovoljni z izvedbo in z znanjem, ki so ga pridobili, prav tako so izrazili željo za nadaljevanje izobraževanja.

                                                                        


                                                          
<< < 1 ... 10 ... 20 21 22 23 24 25 26 ... 30 ... 40 ... 46 > >>
VABILO NA ONLINE INFO DELAVNICO O JAVNEM POZIVU LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke