Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 27 28 29 30 31 32 33 ... 39 > >>
 

LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 PRIPRAVLJA PRVO SPREMEMBO STRATEGIJE LOKALNEGA RAZVOJA (SLR) LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020

V zvezi s tem pozivamo zainteresirane člane LAS in ostale deležnike na območju LAS Pri dobrih ljudeh 2020, da podate svoje predloge za spremembo SLR, vključno z utemeljitvijo sprememb in opisom vpliva sprememb na doseganje ciljev SLR. Predlagane spremembe SLR morajo izhajati iz spremenjenih okoliščin na območju LAS.

Predloge za spremembo SLR podajte na obrazcu-sprememba SLR.

Prva sprememba Strategije lokalnega razvoja LAS Pri dobrih ljudeh 2020 se pripravlja zaradi spremenjenih okoliščin na območju LAS in sicer zaradi povečanja finančnega okvirja.

Obrazložitev povečanja finančnega okvirja:
Strategija lokalnega razvoja za LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je bila oddana 30.10.2015. Dne 3.11.2015 je bil v Uradnem listu objavljen zakon o spremembah Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji. V skladu z 12. točko 2. člena Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020 (Uredbi list RS, št. 42/15, v nadaljevanju besedila Uredba CLLD) je problemsko območje tisto območje, ki ga Vlada RS na podlagi zakona, ki ureja spodbujanje skladnega regionalnega razvoja, s sklepom o dodatnih začasnih ukrepih razvojne podpore za problemsko območje z visoko brezposelnostjo razglasi kot problemsko območje. Na podlagi tretjega odstavka 56. člena Uredbe CLLD lokalne akcijske skupine (LAS), ki vključujejo problemska območja, pridobijo dodatnih 15 odstotkov finančnih sredstev glede na izračunana sredstva, do katerih so LAS upravičena po potrditvi njihovih strategij za EKSRP sklad, in na podlagi 11. točke 68. člena Uredbe do dodatnih 20 odstotkov finančnih sredstev za ESRR sklad. Dne 15.04.2016 je bila v Ur. list RS objavljena Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe CLLD, kjer je v 12. točki 2. člena bilo dodano »Za sklad ESRR je problemsko območje tudi območje iz 2. člena Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010-2017«. Dne 18.11.2016 je bila v Ur. list RS objavljena 2. Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe CLLD, kjer je v 12. točki 2. člena bilo dodano »in območje v skladu z zakonom, ki ureja razvojno podporo Pomurski regiji v obdobju 2010-2017«. Na osnovi sprememb Uredbe CLLD je CELOTNO OBMOČJE LAS Pri dobrih ljudeh 2020 upravičeno do dodatnih 15% sredstev glede na celotni finančni okvir EKSRP in do dodatnih 20% sredstev glede na celotni finančni okvir ESRR.

Društvo za trajnost virov SI.ENERGIJA, kot vodilni partner LAS, zbira predloge za spremembo SLR po e- pošti: info@las-pdl.si ali na naslovu LAS Pri dobrih ljudeh 2020, Renkovci 8, 9224 Turnišče. Rok za predložitev predlogov za spremembo SLR je do 08.12.2017.

Podane predloge bosta pred posredovanjem na Koordinacijski odbor CLLD: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, obravnavala in potrjevala Upravni odbor in Skupščina LAS.
Pri pripravi predlogov spremembe SLR se lahko oglasite tudi v pisarni LAS.
 

PRVA POTRDITEV OPERACIJE V OKVIRU ZAPRTEGA JP LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 V LETU 2017- ESRR SKLAD

Z veseljem Vas obveščamo, da smo na LAS Pri dobrih ljudeh 2020, dne 26.10.2017, prejeli PISNO OBVESTILO o potrditvi operacije PRIPRAVA IN IMPLEMENTACIJA LASANTE s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je bil prijavljen in potrjen na Javni poziv LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2017, v okviru sofinanciranje Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).  Nosilec operacije je Lokalna energetska agencija za Pomurje s partnerji Občina Velika Polana in Instalacije Žerdin, Boris Žerdin s.p.. V nadaljevanju sledi podpis pogodbe z upravičenci (vsi partnerji v projektu) in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Skladno z 32. členom Uredbe CLLD mora LAS operacije, izbrane na podlagi javnega poziva, predložiti v potrditev organu, pristojnemu za končno odobritev operacije in sicer MGRT-ju. MGRT dokončno odloči o odobritvi oziroma zavrnitvi operacije, obvestilo o odločitvi pa se posreduje LAS.

Na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je vloženih še 7 operacij z LAS Pri dobrih ljudeh 2020. Informacije, v kateri fazi pregleda so ostale naše vloge, ni mogoče pridobiti.

 

UDELEŽBA NA 2. NACIONALNI DELAVNICI O PRIVLAČNOSTI PROSTORA V SLOVENIJI

Spoštovani!
Obveščamo Vas, da smo se zaposleni pri vodilnem partnerju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 udeležili 2. nacionalne delavnice o privlačnosti prostora v Sloveniji, ki je bila na sedežu občine Turnišče. Namen delavnic je bil spodbuditi sodelovanje med organizacijami, ki načrtujejo in izvajajo prostorske politike, ter izboljšati poznavanje kazalnikov, ki podpirajo načrtovanje in izvajanje razvojnih strategij kot odziv na družbene spremembe. Na delavnici so bile v prvem delu prikazane uspešne zgodbe s področja privlačnosti območij tudi na območju LAS Pri dobrih ljudeh 2020, dobra praksa pri merjenju učinkov zelenega turizma v Sloveniji in prikazani podrobnejši kazalniki spremljanja privlačnosti prostora s prve delavnice.

Drugi del delavnice se je osredotočil na praktično delo z namenom določitve podrobnejših kazalnikov spremljanja privlačnosti prostora, s poudarkom na lokalnih potrebah Prekmurja. Delavnico smo zaključili z ogledom privlačne lokacije v Prekmurju, na območju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 – Paradajz d.o.o, . (blagovna znamka Lušt). Delavnice so se udeležili tudi predstavniki ministrstev, občin, regionalnih razvojih agencij, turističnih organizacij, transportnih in zasebnih podjetij.
 

UDELEŽBA LAS NA 4. SLOVENSKEM PODEŽELSKEM PARLAMENTU

Spoštovani!
Obveščamo Vas, da smo se tudi zaposleni pri vodilnem partnerju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 udeležili 4. slovenskega podeželskega parlamenta. Uvodni del dogodka je potekal 21.09.2017 v Šentrupertu. Udeležilo se ga je skoraj 90 akterjev lokalnega razvoja iz enajstih evropskih držav.

Drugi, zaključni del slovenskega podeželskega parlamenta je potekel 22.09.2017 na Centru biotehnike in turizma Grm Novo mesto. Udeležilo se ga je preko 200 akterjev lokalnega razvoja. Uvodoma nas je nagovoril minister mag. Dejan Židan, nato so sledile različne predstavitve na teme: izzivi slovenskega podeželja, iskanje sožitja med podeželjem in kmetijstvom v luči prihajajočih sprememb skupne evropske kmetijske politike po letu 2020. Po predstavitvi so sledile delavnice. Teme delavnic si lahko pogledate v Zborniku prispevkov.
Podrobnejši program 4. slovenskega podeželskega parlamenta se nahaja tukaj.

Dogodek so na pobudo Društva za razvoj slovenskega podeželja soorganizirali partnerji Mreže za podeželje, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Zadružna zveza Slovenije, GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij in Zveza slovenske podeželske mladine.
Poročilo z dogodka

 
 

UDELEŽBA LAS NA VSESLOVENSKEM FESTIVALU NEVLADNIH ORGANIZACIJ LUPA

Spoštovani!
Dne 13. septembra 2017 je v Ljubljani potekal Festival nevladnih organizacij LUPO, ki je namenjen promociji slovenskega nevladnega sektorja, osveščanju širše javnosti o vlogi in pomenu nevladnih organizacij ter njihovih dosežkih. Na njem so se s številnimi aktivnostmi predstavili veliko število slovenskih NVO, ki so ta dan v letu stopile v ospredje in so se širši javnosti prikazale v vsej svoji raznolikosti. Na festivalu je sodeloval tudi vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh 2020, kjer je promoviral LAS in SLR.
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 27 28 29 30 31 32 33 ... 39 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke