Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 27 28 29 30 31 32 33 ... 40 ... 46 > >>
 

VABILO NA ZAKLJUČNO DELAVNICO V OKVIRU OPERACIJE URBANATURA

V okviru zaključne delavnice, ki bo nedeljo, 7.10.2018 v prostorih kavarne Metropol v Veliki Polani, bo predstavljeno delovanje in uporabnost platforme Urbanatura, ki bo dolgoročno delovala kot informativno- izobraževalno spletno orodje pri spoznavanju naravnega sveta v urbanih okoljih z možnostjo nadgradnje osnove baze podatkov. Več o delavnici si lahko preberete tukaj.
 

VABILO NA DVODNEVNO PREDAVANJE V OKVIRU OPERACIJE ZIC II

V okviru operacije »Zaposlitveno- izobraževalni center (ZIC) II Beltinci« ste vljudno vabljeni na dvodnevno predavanje na temo Trajnostni (sonaravni) razvoj nevladne organizacije (NVO). Trajnostni (sonaravni) razvoj bo v soboto, 6.10.2018, nevladne organiazcije (NVO) pa v nedeljo, 7.10.2018 v prostorih kavarne Metropol v Veliki Polani. Predavanje bo potekala v dveh sklopih. Operacijo sofinancirata RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, katera je bila izbrana na podlagi Javnega poziva LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ESRR sklad.
Udeležba na predavanju je brezplačna. Vabilo.
 

VABILO NA DVODNEVNO PREDAVANJE V OKVIRU OPERACIJE ZIC II

V okviru operacije »Zaposlitveno- izobraževalni center (ZIC) II Beltinci« ste vljudno vabljeni na dvodnevno predavanje na temo Socialno podjetništvo duševno zdravje v skupnosti, ki bo v ponedeljek, 8.10.2018 in torek, 9.20.2018 ob 9:00 uri v prostorih Zaposlitveno - izobraževalnega centra (ZIC) Beltinci. Predavanje bo potekala v dveh sklopih: socialno podjetništvo, ki bo v ponedeljek in duševno zdravje v skupnosti, ki bo v torek. Operacijo sofinancirata RS in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izbrana je bila na podlagi Javnega poziva LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ESRR sklad.
Udeležba na predavanju je brezplačna. Vabilo.
 

TUDI LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 NA STOJNICI FESTIVALA SLOVENSKIH LAS 2018

Festival LAS je potekal 7. in 8. septembra 2018 na območju Kamnika. Organizatorji so pričakovali več kot 70 udeležencev iz 8 evropskih držav. Poleg slovenskih udeležencev, so se festivala udeležili tudi predstavniki iz Hrvaške, Poljske in Češke. Festival je gostil LAS Srce Slovenije.
Prvi dan festivala je bila osrednja tema strokovnega posveta Vrednotenje Strategij lokalnega razvoja LAS, kjer so poskusili poenotiti metode oziroma modele vrednotenja delovanja LAS. Posveta sta se udeležila tudi dva ugledna mednarodna strokovnjaka, ga. Jelo Tvrdonovo, A-EDUCA, Slovaška in g. Roberta Lukescha, ÖAR GmbH, Avstrija, ki sta predstavila evropski okvir in pomen vrednotenja Strategij lokalnega razvoja za uspešno izvajanje CLLD-ja.
Horizontalni panel celotnega festivala je bila Borza projektov sodelovanja in mreženja sodelujočih LAS.

Drugi dan festivala je potekal v okviru največjega etnološkega festivala v Sloveniji- dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, ki vsako leto v Kamnik privabi več kot 30.000 obiskovalcev iz cele Evrope. Za predstavitev sodelujočih LAS in ponudnikov iz njihovega območja je bilo rezerviranih 15 stojnic. Na festivalu je LAS Pri dobrih ljudeh 2020 zastopal ZRP Pomelaj z.o.o. iz Male Polane, ki ima izdelke zasnovane na tradicionalnem pletarskem izročilu s pridihom sodobnosti.
 

UTRIP NA AGRI 2018

Za nami je še en uspešen nastop na Kmetijsko - živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, ki smo ga izvedli skupaj z LAS Goričko 2020, LAS Prlekija in Društvom za razvoj slovenskega podeželja pod sloganom Lokalne akcijske skupine se predstavljajo. V hali D se je tekom sejma zvrstilo veliko dogodkov, ki so popestrila dogajanje. Obiskovalci so si tako lahko ogledali ročno poslikane lesene izdelke Lorete Solarič, lesen nakit in dekoracijo Alenke Kovač, ročne izdelke iz gline Monike Robek in Slavke Nerad ter klekljane izdelke Doroteje Balažic. Za prihajajoče zimske dni so si obiskovalci lahko priskrbeli med pri Čebelarskem društvu Lendava ali spoznali blagodejne učinke apiturizma pri Štefanu Šemnu. Za razvajanje brbončic je poskrbel Matjaž Kološa s svojimi namazi in ZRP Pomelaj s slanimi palčkami, praženimi bučnicami, piškoti in marmeladami, ponujali pa so tudi različne izdelke iz ličja. Ljubitelji ekoloških proizvodov so na svoj račun prišli pri Zrirap so.p., ki so ponujali naravna mila, čaje, omake ter ekološke proizvode. Pri Zavodu za okolje in turizem Dobrovnik ste lahko dobili idejo za nedeljski izlet in občudovali ročne izdelke iz ličja. Razstavni prostor pa so nam popestrile čudovite orhideje podjetja Ocean Orchids d.o.o.. Ni manjkal niti zabavni program, za katerega so poskrbeli Gomilički degaši s svojim petjem in plesom, razstavni prostor pa je tudi letos obiskal predsednik državnega zbora mag. Dejan Židan.

HVALA še enkrat vsem razstavljalcem, ki ste sodelovali in popestrili razstavni prostor Pomurskih lokalno akcijskih skupin. Seznam vseh razstvaljalev, ki so se predstavili pod sloganom Lokalne akcijske skupine se predstavljajo.

Razstavljalci LA Pri dobrih ljudeh 2020:                           
                                                                    
                                     

                                                                
                                                                                Gomilički degaši


                                                                           
                              Čebelarsko društvo Lendava                                       Štefan Šemen

                                                                                      
                         Zrirap so.p.                                                                                          ZRP Pomelaj z.o.o.       

                                                       
                                                                           Loreta Solarič - Lola (ODD)                                          
                           
                                                         
                                                                          Alenka Kovač - Lenka (ODD)

                                                                                                    
                    Monika Robek - MR Lončarstvo                                                               Doroteja Balažic

                                                                   
                                     Matjaževa kuharija                              Zavod za okolje in turizem Dobrovnik
                                     
Matjaž Kološa s.p.
                                                                                                                       
                     
                                                                                
                                                                      Ocean Orchids d.o.o.

            


                          

                                      
ni podpisa k sliki
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 27 28 29 30 31 32 33 ... 40 ... 46 > >>
VABILO NA ONLINE INFO DELAVNICO O JAVNEM POZIVU LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke