Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 31 32 33 34 35 36 ... 40 ... 46 > >>
 

OZNAČEVANJE VIRA SOFINANCIRANJA- EKSRP SKLAD

Spoštovani,

dne 24. 4. 2018 je bil izveden spletni seminar o označevanju vira sofinanciranja s poudarkom na ukrepu LEADER s strani ARSKTRP-ja, saj se ugotavljajo številne pomanjkljivosti, ki lahko nosijo tudi finančne posledice.

S klikom na spodnjo povezavo pridete do spletnega seminarja (z govorjeno razlago) in do predstavitev, kako pravilno označiti sofinancirano operacijo.

SEMINAR
PREZENTACIJA
 

POSVET: IZVAJANJE LOKALNEGA RAZVOJA, KI GA VODI SKUPNOST (CLLD) DANES IN JUTRI

V ponedeljek, 23. aprila 2018 je Društvo za razvoj slovenskega podeželja v sodelovanju z Državnim svetom RS organiziralo posvet o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, danes in jutri.

Namen posveta je bil, da se od pristojnih institucij pridobi poročilo o dejanskem stanju in predvidenih ukrepih, s katerimi se bo olajšalo izvajanje lokalnih projektov in pospešilo črpanje evropskih sredstev v sedanjem programskem obdobju. Prav tako so s posvetom želeli prispevati k pripravi enotnih stališč Slovenije o umestitvi programa CLLD v prihodnjo evropsko kmetijsko in kohezijsko politiko.

V uvodni predstavitvi je mag. Roman Medved predstavil lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost, slovenske LASe ter dosedanje izvajanje CLLD. Spregovoril je tudi o administrativni zahtevnosti izvajanja programa ter o trajanju postopkov pregledov in potrjevanj projektov. Državna sekretarka mag. Tanja Strniša je predstavila stanje odobrenih in izplačanih sredstev po skladih, težave, s katerimi se srečujemo pri izvajanju ter ukrepe, s katerimi skušajo te težave odpraviti.

Generalni direktor ARSKTRP g. Benedikt Jeranko je spregovoril o razlikah med pristopom LEADER in CLLD, o načinu obravnave vlog in najpogostejših napakah ter o ukrepih in izboljšavah, ki bi naj olajšale pripravo projektov.

Med govorniki so bili tudi g. Marko Drofenik, generalni direktor Direktorata za regionalni razvoj, g. Franjo Naraločnik, župan občine Ljubno, ki je predstavil vlogo občin pri izvajanju programa CLLD, mag. Monika Kirbiš Rojc, ki je spregovorila o izzivih izvajanja programa, g. Goran Šošter je predstavil CLLD v evropski perspektivi, spregovorila pa je tudi evropska poslanka ga. Patricija Šulin.

Uvodni predstavitvi je sledila še razprava.

Program posveta.


Posnetek celotnega posveta si lahko ogledate tukaj.
 

LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 PREJELA 3 ODLOČBE O PRAVICI DO SREDSTEV

Z veseljem Vas obveščamo, da smo na LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v aprilu prejeli 3 odločbe o pravici do sredstev za operacije, ki so bile prijavljene in potrjene v okviru javnega poziva LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2016 in se bodo sofinancirale iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Upravičenci sedaj lahko začnejo z izvedbo operacije. Skupna višina odobrenih sredstev znaša 170.400,84 EUR.

Odločbe o pravici do sredstev so dobile naslednje operacije:
  • Razvoj nastanitvenih kapacitet v zidanicah, nosilec operacije Zavod za turizem in razvoj Lendava - Turisztikai és Fejlesztési közintézet Lendva, odobrena sredstva 38.011,71 EUR.
  • Vzpostavitev športno medgeneracijskega centra, nosilec operacije Občina Kobilje, odobrena sredstva 49.508,53 EUR.
  • Kulturni turizem panonskega podeželja, nosilec operacije Zavod za turizem in kulturo Beltinci, odobrena sredstva 82.880,60 EUR.
Potrjene operacije prispevajo k najmanj enemu od upravičenih področij:
  • Ustvarjanje novih delovnih mest (povečati podjetniške aktivnosti in spodbuditi inovativna partnerstva tertako ustvariti pogoje za nova (zelena) delovna mesta, nove lokalne produkte in storitve);
  • Razvoj osnovnih storitev (Izboljšanje infrastrukturnih pogojev za preživljanje prostega časa ter za športnorekreacijskega udejstvovanja; Izboljšati turistično privlačnost območja LAS z izkoriščanjem
    kulturnih in naravnih danosti);
  • Varstvo okolja in ohranjanje narave (Izboljšati stanje okolja in njegove biotske raznovrstnosti ter ohraniti kulturno dediščino območja LAS).
Rezultati potrjenih operacij prav tako prispevajo k uresničevanju ciljev SLR in so skladni z OP EKP 2014-2020.
 

BREZPLAČNI FOTOGRAFSKI NATEČAJ ZA OTROKE V OKVIRU OPERACIJE: »NARAVA V URBANIH OKOLJIH-URBANATURA«, ESRR SKLAD

Spoštovani!
Obveščamo vas, da smo v okviru projekta »Narava v urbanih okoljih – URBANATURA«*, ki ga izvajata partnerja Zavod Logarica, Brezovica in Ljudska univerza Lendava razpisali brezplačen fotografski natečaj za otroke med 6. in 18. letom starosti.

Osnovni namen natečaja je promocija, odkrivanje in dokumentiranje prezrte narave, kot so prosto živeče živali, rastline in glive v naseljih, stara drevesa, porasli spomeniki, zanimivi habitati… in to v sledečih občinskih središčih: Beltinci, Črenšovci, Dobrovnik, Kobilje, Lendava, Odranci, Turnišče in Velika Polana.

Natečaj je odprt do 10. 05. 2018, prijavijo se lahko otroci in mladi skupaj z mentorji (fotografije in podpisane prijave zbiramo na naslovu: info@logarica.si). Od vseh poslanih fotografij bomo izbrali 20 najboljših in jih razstavili 22. 05. 2018 v prostorih gradu v Beltincih (odprtje razstave bo ob 17:00 uri).

Več o samem natečaju in pravilih sodelovanja najdete v priloženih dokumentih (PRIJAVNICAOBVESTILO Z RAZPISNIMI POGOJI).

Iskreno vas pozdravljamo!
V imenu skupine za koordinacijo projekta »Narava v urbanih okoljih – URBANATURA« - Branko Bakan

*Projekt URBANATURA se izvaja v okviru Strategije lokalnega razvoja na območjih Lokalne akcijske skupnosti Pri dobrih ljudeh 2020 (LAS PDL 2020) v letu 2017 in je skladno z razpisnimi pogoji sofinanciran iz sredstev, ki jih je LAS PDL dodelilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).
 

OBJAVLJENA JE UREDBA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH UREDBE O IZVAJANJU LOKALNEGA RAZVOJA, KI GA VODI SKUPNOST, V PROGRAMSKEM OBDOBJU 2014-2020

V petek, 06.04.2018 je bila v uradnem listu RS št. 23/2018 objavljena Uredba o spremembah in dopolnitvah uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Uredba CLLD se spreminja zaradi poenostavitve postopkov potrjevanja sprememb SLR s strani organov upravljanja. Skrajšan postopek bo potrjevanje sprememb SLR skrajšal za okvirno 3 tedne, kar je pomembno za tekoče delo LAS. LAS lahko predlagajo spremembo SLR, če pride do spremenjenih okoliščin na območju LAS. Po novem se bo lahko vlogo za spremembo SLR vložilo dvakrat letno in ne samo enkrat, kot je to veljalo do sedaj.

V okviru spremembe uredbe CLLD se določenim potencialnim upravičencem (pravnim in fizičnim osebam) dovoljuje do 50 EUR neporavnanih zapadlih davčnih obveznosti na dan oddaje vloge. Določba velja za vse tri sklade, vključene v ukrep, torej EKSRP, ESRR in ESPR. Sprememba ima spodbujevalni učinek pri izvajanju ukrepa, tako da se pričakuje več vlog oziroma predlogov operacij pri vseh skladih.

Uredbo o spremembah in dopolnitvi Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014–2020 najdete tukaj ( Uradni list RS, št. 23/2018, stran 3566).
<< < 1 ... 10 ... 20 ... 30 31 32 33 34 35 36 ... 40 ... 46 > >>
VABILO NA ONLINE INFO DELAVNICO O JAVNEM POZIVU LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke