Novice LAS PDL 2020

<< < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 ... 15 ... 20 ... 25 ... 29 > >>
 

LOKALNO AKCIJSKE SKUPINE TUDI LETOS NA SEJMU AGRA

LAS Pri dobrih ljudeh 2020 bo skupaj z LAS Goričko 2020 in LAS Prlekija tudi letos izvedla skupen nastop Pomurskih lokalno akcijskih skupin na 57. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, ki bo potekal med 24. in 29. avgustom 2019 v Gornji Radgoni.

Namen nastopa na sejmu je predstaviti delovanje in aktivnosti LAS Pri dobrih ljudeh 2020, uspešno izvedene projekte naših članov iz preteklega in zdajšnjega programskega obdobja ter ponudbo našega območja. Zato vas vabimo, da izkoristite priložnost in se obiskovalcem sejma brezplačno predstavite s svojo ponudbo izdelkov oz. storitev. Stroške najema razstavnega prostora in nakupa opreme bo krila LAS Pri dobrih ljudeh 2020 iz naslova podukrepa »Podpora za tekoče stroške in stroške animacije«.
Več si lahko preberete tukaj.

Želimo si, da tudi vi prispevate k pozitivnemu vzdušju ob skupni predstavitvi na sejmu. Sodelujete lahko s prodajo vaših lokalnih proizvodov, s prikazom izdelave ročnih izdelkov (npr. izdelki iz gline, lesa, slame ipd.) ali s prikazom glasbeno-plesnih točk ipd..

Zato vas vabimo, da izpolnite PRIJAVNI OBRAZEC in nam ga najkasneje do 28.6.2019 pošljete na e-naslov jasmina@las-pdl.si ali po navadni pošti na LAS Pri dobrih ljudeh 2020, Renkovci 8, 9224 Turnišče.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 02 538 16 63, na e-naslovu jasmina@las-pdl.si ali osebno v pisarni vodilnega partnerja na naslovu Renkovci 8, 9224 Turnišče. 
 

VABILO NA DELAVNICO TURIST IMA DOBRO POSTELJO DOMA

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Goričko 2020 vabita na delavnico TURIST IMA DOBRO POSTELJO DOMA, ki bo v četrtek, 6.6.2019 ob 16. uri v prostorih Bistre hiše Martjanci.

Namen operacije Prekmurski turistični vrtiljak je povezati bogato in pestro turistično ponudbo Prekmurja. Na delavnici želimo izpostaviti konkretne probleme, s katerimi se srečujete ponudniki prenočišč, kaj bi bilo potrebno še posebej urediti in kakšne rešitve predlagate.

Več si lahko preberete tukaj..

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na delavnico prijavite najkasneje do 5. 6. 2019 na elektronski naslov turisticnivrtiljak@gmail.com.

Vljudno vabljeni!!
 

VABILO NA DELAVNICO DELUJEM LOKALNO - TRADICIONALNO

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Goričko 2020 vabita na delavnico DELUJEM LOKALNO-TRADICIONALNO, ki bo v četrtek, 6.6.2019 ob 16. uri v prostorih Bistre hiše Martjanci.

Namen operacije Prekmurski turistični vrtiljak je povezati bogato in pestro kulinarično ponudbo Prekmurja. Na delavnici želimo izpostaviti konkretne probleme, s katerimi se srečujete gostinci, kaj bi bilo potrebno še posebej urediti in kakšne rešitve predlagate. Iskali bomo odgovore na vprašanja: Po katerih tradicionalnih specialitetah smo znani?, Ali v zadostni meri izkoriščamo lokalne produkte?, V kolikšni meri vključujemo našo ponudbo v turistične produkte?, Na kakšen način oživeti tradicionalne jedi z lokalnimi sestavinami? …

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na delavnico prijavite najkasneje do 5. 6. 2019 na elektronski naslov turisticnivrtiljak@gmail.com.

Več si lahko preberete tukaj...

Vljudno vabljeni!!
 

VABILO NE DELAVNICO PRILOŽNOSTI NA KMEČKIH TURIZMIH

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Goričko 2020 vabita na delavnico PRILOŽNOSTI NA KMEČKIH TURIZMIH, ki bo potekala v četrtek, 6.6.2019 ob 16. uri v prostorih Bistre hiše Martjanci.

Namen operacije Prekmurski turistični vrtiljak je povezati bogato in pestro turistično ponudbo Prekmurja. Na delavnici želimo izpostaviti konkretne probleme, s katerimi se srečujete ponudniki kmečkega turizma, kaj bi bilo potrebno še posebej urediti in kakšne rešitve predlagate. Iskali bomo odgovore na vprašanja: Na kaj najprej turist pomisli ob besedi kmečki turizem? Ali pomisli na dobro domačo hrano? Na mir v zeleni in neokrnjeni okolici? Na brezskrben sprehod? Ali na to, da bo lahko poprijel za kmečka opravila in nakrmili živali? Kaj mi ponujamo na naših turističnih kmetijah? …

Ključen rezultat projekta bo izdelana mobilna geomatična aplikacija, ki bo zajemala vse ponudnike kmečkih turizmov, ki bodo želeli sodelovati in se na ta način promovirati.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na delavnico prijavite najkasneje do 5. 6. 2019 na elektronski naslov turisticnivrtiljak@gmail.com.

Več si lahko preberete tukaj...

Vljudno vabljeni!!
 

UDELEŽBA NA POSVETU LAS LEADER/CLLD

V petek, 24. 5. 2019, smo se udeležili posveta LAS LEADER/CLLD, ki je potekal v Lenartu. Predstavljeni so bili zakonodajni predlogi za prihodnje programsko obdobje s poudarkom na CLLD/LEADER pristopu (predlog Uredbe o strateškem načrtu, predlog Uredbe o skupnih določbah in predlog Uredbe o Evropskem skladu za pomorstvo in ribištvo). V nadaljevanju dneva smo se udeleženci razdelili v tri delavnice, in sicer prva delavnica je bila na temo SWOT analiza sedanjega sistema in potrebe v prihodnjem programskem obdobju, druga se je nanašala na oblikovanje LAS (LAS kot pravna oseba, LAS kot posredniško telo), zadnja delavnica pa je bila o pametnih vaseh in CLLD-ju v prihodnjem programskem obdobju. Udeležili smo se še otvoritve Kmetijsko obrtnega sejma Lenart. Na koncu dneva so bili predstavljeni zaključki delavnic, nagovorila pa sta nas ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandra Pivec, in župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger.
Gradivo s posveta lahko najdete TUKAJ.
<< < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 ... 15 ... 20 ... 25 ... 29 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke