Novice LAS PDL 2020

<< < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 ... 20 ... 30 ... 39 > >>
 

VABILO NA DELAVNICI NA TEMO OBNOVLJIVI VIRI ENERGIJE IN UČINKOVITA UPORABA ENERGIJE

Spoštovani!
v okviru operacije »Pametne vasi za jutri«, sofinancirane s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), v okviru podukrepa 19.3. Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalnih akcijskih skupin vas vabimo na delavnici, ki bosta potekali v četrtek, 24. 9. 2020, v Centru Biodoživetje v Renkovcih 8, in sicer
  • ob 9. uri, na temo Učinkovita uporaba trajnostne mobilnosti na podeželju in
  • ob 13. uri, na temo OVE inURE kot priložnost Pametnih vasi.
Zaradi upoštevanja navodil povezanih s Covid-19 je število omejeno na 10 udeležencev, zato je obvezna prijava na ksenija@las-pdl.si ali (02) 538 16 63.

Več o operaciji, si lahko preberete tukaj.

Vljudno vabljeni!
 

VABILO NA OTVORITEV IN NOVINARSKO KONFERENCO V OKVIRU OPERACIJE ZELENA OAZA BELTINEC

Zavod za raziskovanje in razvijanje alternativnih praks so.p, Beltinci skupaj s projektnimi partnerji v okviru operacije Zelena oaza Beltinec, ki je bil uspešen na javnem pozivu LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2019 in je sofinanciran s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje, vljudno vabi na otvoritev in novinarsko konferenco, ki bo v ponedeljek, 21. 9. 2020 ob 10. uri na EKO vrtu Beltinec.
Več o operaciji si lahko preberete tukaj.
 

LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 NA PARADI UČENJA V SLOVENJ GRADCU

V sredo, 9. 9. 2020 je po 14 krajih v Sloveniji potekala Parada učenja – Dan učečih se skupnosti, ki ima, kot že v preteklih letih, osrednjo vlogo v okviru nacionalne podpore projektu Tedna vseživljenjskega učenja.

Tudi ekipa LAS Pri dobrih ljudeh 2020 se je skupaj s partnerji LAS Goričko 2020, LAS s CILjem in LAS Mežiške doline udeležila Parade učenja v Slovenj Gradcu. Skupaj namreč izvajamo projekt Digitalne rešitve ZA izzive podeželja, v okviru katerega med drugim nudimo brezplačna izobraževanja s področja digitalne pismenosti prebivalcem vključenih območij.

Na stojnici smo tako predstavljali samo delo LAS, projekt Digitalne rešitve ZA izzive podeželja, izobraževanja s področja digitalne pismenosti, ki jih nudimo prebivalcem vključenih območij ter rezultate in inovativen pristop k izvajanju študijskih krožkov, ki so bili izvedeni v okviru projekta.
Več...
 

SREČANJE UDELEŽENCEV NA OBMOČJU LAS MEŽIŠKE DOLINE

V sredo, 9. 9. 2020, smo se udeležili srečanja udeležencev iz območij sodelujočih LAS, ki je potekalo v okviru projekta Digitalne rešitve za izzive podeželja in ga je organiziral LAS Mežiške doline.

Na srečanju smo si LAS-i izmenjali izkušnje pri izvajanju računalniških izobraževanj in udeležencem predstavili kratko poročilo o izvedbi. Na srečanju pa smo spoznavali tudi kraje gostiteljskega LAS-a.

Zbrali smo se pred rudnikom Mežica, kjer nas je pričakala malica, nato pa smo se odpravili na ogled. Edinstveno doživetje je popestrila še adrenalinska vožnja z rudarskim vlakcem, ki nas je popeljal 600 m v globino, kjer smo pot nadaljevali peš in se seznanili z delom v rudniku nekoč.

Po ogledu rudnika in bližnjega muzeja smo se odpravili na okusno kosilo, nato pa nadaljevali z ogledom čebelarske učne poti, ki je nastala v okviru projekta MED-O-VITA. Spoznavali smo čebelarstvo v Mežiški dolini in si hkrati ogledali še mesto Mežica.
          
 

VABILO NA KULINARIČNI DELAVNICI, KJER BO DIŠALO PO RETAŠIH

Spoštovani!
Vse , ki bi želeli deliti svoje znanje z drugimi ter vse, ki bi se želeli naučiti priprave te sladice, vljudno vabimo, da se nam pridružite v Centru Biodoživetje v Renkovcih 8, in sicer
  • v sredo, 16. 9. 2020, ob 16. uri, ko bomo pripravljali retaše kot jih naše babice in
  • v sredo, 23. 9. 2020, ob 16. uri, ko bomo tej tradicionalni jedi dodali sodoben pridih.
Za sestavine bo poskrbljeno, le recepte nam morate zaupati.

Zaradi upoštevanja navodil povezanih s Covid-19 je število omejeno na 10 udeležencev, zato je obvezna prijava na ksenija@las-pdl.si ali (02) 538 16 63.

Vljudno vabljeni!
Kulinarični delavnici bosta potekali v okviru operacije "Pametne vasi za jutri", sofinancirane s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), v okviru podukrepa 19.3 Priprava in izvajanja dejavnosti sodelovanja lokalnih akcijskih skupin.
<< < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 ... 20 ... 30 ... 39 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke