Novice LAS PDL 2020

<< < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 41 > >>
 

NOVA DOLOČILA UREDBE O IZVAJANJU LOKALNEGA RAZVOJA, KI GA VODI SKUPNOST

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v petek, 30. oktobra 2020, v Uradnem listu, številka 157/2020, objavilo Uredbo o spremembah in dopolnitvah uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (CLLD), v programskem obdobju 2014–2020.
S spremembo uredbe se dodaja možnost predplačil pri naložbah za podukrep »Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost« za Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (EKSRP). Predplačila bo možno izplačati na podlagi pridobljene bančne garancije. Predplačilo je možno napovedati tudi za že oddane vloge, za katere še ni izdana odločba, in sicer v 14 dneh po objavi novele.
Prehaja se na elektronsko vlaganje dokumentov, in sicer to velja za: vlaganje sprememb strategij lokalnega razvoja, letne načrte aktivnosti za podukrep »Podpora za tekoče stroške in animacijo« in letna poročila lokalnih akcijskih skupin (LAS) za vse sklade.
Sprememba uredbe nadalje določa pomemben rok, in sicer je zadnji rok za vložitev vloge za odobritev operacije 30. junij 2022, kar velja za vse v CLLD vključene sklade.

Več...
 

UVODNI SESTANEK ZA OPERACIJO SODELOVANJA KAJ NAS UČI MURA

5. oktobra 2020 se je projektna ekipa operacije sodelovanja Kaj nas uči Mura, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020, sestala na uvodnem sestanku.

Predstavniki vodilnih partnerjev LAS Prlekija, LAS Goričko 2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Ovtar Slovenskih goric ter partnerji operacije smo pregledali načrtovane aktivnosti operacije ter finančni načrt, se pogovorili o sami izvedbi skupnih aktivnosti in določili časovni okvir. Prva aktivnost, ki jo bomo izvajali skupaj z zunanjim izvajalcem je priprava interpretacijskih in učnih vsebin, ki bodo podlaga za razvoj interpretacijske infrastrukture (informacijske table s QR kodo in e-kvizom).

Več o sami operaciji sodelovanja si lahko preberete tukaj.
 

KAKO SMO SPOZNAVALI IN UPORABILI ZELIŠČA

Projektni partnerji  počasi zaključujejo operacijo Celovita (upo)raba ekološke sivke - Oaza sivke, ki je bila uspešna na Javnem pozivu LAS Pri dobrih ljudeh  v letu 2019 v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Kratek povzetek projekta je zajet v dokumentarnem filmu, ki ponazarja vključevanje otrok v spoznavanje in vzgojo zelišč ter skrbi zanje. Film je dostopen na povezavi:

https://fajn.home.blog/kako-smo-spoznavali-zelisca/

Vabljeni k ogledu!

 

POSNETEK INFO DELAVNICE

V torek, 27. 10. 2020 smo skupaj z LRF za Pomurje organizirali spletno informativno delavnico o aktualnem razpisu LAS Pri dobrih ljudeh 2020. Posnetek info delavnice si lahko ogledate na sledeči povezavi:
https://www.lrf-pomurje.si/posnetek-info-delavnice-las-pri-dobrih-ljudeh/

Vabljeni k ogledu!
 

VABILO NA ONLINE INFO DELAVNICO O JAVNEM POZIVU LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020

Spoštovani!
Vas zanimajo LAS razpisi lokalnih akcijskih skupin LAS Goričko 2020 ali LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki sta odprta do 15. decembra? Ker številna društva sprašujejo o LAS razpisih, so se pri Lokalni razvojni fundaciji za Pomurje odločili, da vam v sodelovanju s strokovnimi sodelavci LAS Goričko 2020 in LAS Pri dobrih ljudeh 2020 ponudijo podporo v obliki skupinske online informativne delavnice in individualnih mentorskih online srečanj.

Informativni online delavnici bosta:
  • za območje LAS Goričko 2020, v petek, 23.10.2020 ob 9. uri,
  • za območje LAS Pri dobrih ljudeh 2020, v torek, 27.10.2020 ob 9. uri.
Za dostop do delavnice se je potrebno prijaviti, kar lahko storite tukaj.

Več informacij si lahko preberete tukaj.

Vljudno vabljeni!
<< < 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 41 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke