Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 ... 20 ... 25 26 > >>
 

OPERACIJA SODELOVANJA PAMETNE VASI ZA JUTRI

LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je skupaj z ostalimi partnerji začel z izvajanjem operacije sodelovanja Pametne vasi za jutri, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020.
Opravili smo uvodni sestanek v Krškem. Trenutno smo v fazi izbire celotne grafične podobe projekta in v začetku izvedbe skupne analize obstoječih možnosti za vzpostavitev koncepta »Pametnih vasi« in demografskih projekcij staranja Slovenskega podeželja. Na podlagi projekcij se bo določila potrebna kapaciteta zdravstvene in socialne infrastrukture za oskrbo starostnikov na vseh območij sodelujočih LAS.
 

ŠTUDIJSKI KROŽEK NA TEMO DIGITALNO FOTOGRAFIRANJE IN OBLIKOVANJE PROMOCIJSKIH MATERIALOV 

V sklopu operacije sodelovanja Digitalne rešitve ZA izzive podeželja, ki je sofinanciran s strani EU iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in RS v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, bomo organizirali študijski krožek na temo Digitalno fotografiranje in oblikovanje promocijskih materialov.

Študijski krožek je oblika neformalnega, ljubiteljskega izobraževanja odraslih, ki je sestavljena iz majhne skupine ljudi (5-12). Udeleženci krožka sami načrtujejo svoje učenje, sami določajo kaj se želijo naučiti ter na kakšen način. Novo pridobljeno znanje, spretnosti in izkušnje delijo z drugimi udeleženci krožka, s tem pa pripomorejo k razvoju ožje ali širše skupnosti.

Študijski krožek se bo izvajal v obsegu 25 ur, predvidoma meseca februarja in marca. Prvo srečanje udeležencev načrtujemo 28. 2. 2019.
 

NAJAVA 2. JAVNEGA POZIVA LAS PDL 2020

Ekipa vodilnega partnerja LAS Pri dobrih ljudeh 2020 pripravlja 2. Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2019, ki se bodo financirale iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Ko bo javni poziv skupaj z razpisno dokumentacijo pripravljan, bo vodilni partner LAS sklical sejo Upravnega odbora LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki bo razpisno dokumentacijo za javni poziv potrdil. Javni razpis bo objavljen predvidoma v mesecu februarju.
 

ODDAN 1. ZAHTEVEK ZA OPERACIJO SODELOVANJA DIGITALNE REŠITVE ZA IZZIVE PODEŽELJA

31. januarja 2019 je vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh 2020 uspešno oddal 1. zahtevek za operacijo sodelovanja Digitalne rešitve ZA izzive podeželja, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020.

V sklopu 1. faze operacije smo izdelali Analizo stanja socialne vključenosti na podeželju z vidika računalniške pismenosti in uporabe IKT območja LAS Pri dobrih ljudeh 2020, za potrebe katere smo oblikovali 3 različne vprašalnike, namenjene različnim ciljnim skupinam (posamezniki, lokalni pridelovalci ter strokovne institucije).   Nabavili smo potrebno opremo za izvedbo izobraževanj in študijskih krožkov, ki zajema prenosne računalnike, tablični računalnik, projektor ter platno za projektor.

S pomočjo analize stanja smo pridobili številne informacije glede računalniške pismenosti na podeželju in smernice, ki nam bodo pomagale oblikovati različne izobraževalne programe, prilagojene glede na potrebe potencialnih udeležencev izobraževanj. Z različnimi izobraževalnimi programi bomo prispevali k izboljšanju računalniške pismenosti, preko premične učilnice pa bomo izobraževanja izvajali na različnih krajih podeželja.
 

STRATEŠKA DELAVNICA PODJETNO IN VITALNO PODEŽELJE

Zaposleni pri vodilnem partnerju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 smo se včeraj, 17.1.2019 udeležili strateške delavnice Podjetno in vitalno podeželje, ki jo je organizirala RA Sinergija, partnerska organizacija v regijski razvojni mreži. Delavnica je bila organizirana v sklopu priprave Strategije razvoja regije in Regionalnega razvojnega programa pomurske regije 2021 – 2027, govora pa je bilo o prihodnosti Pomurja glede razvoja podeželja in kmetijstva v naslednjem desetletju. Pogovor je tekel predvsem o tem, kje vidimo prihodnost Pomurja v razvoju podeželja in kmetijstva v naslednjem desetletju; da si v Pomurju želimo in stremimo k povečanju preskrbe z zdravo, ekološko predelano hrano, da stremimo in si želimo vitalnega ter pametnega podeželja, da si želimo sodobno in konkurenčno kmetijstvo, povezano s turizmom. Podobnosti, kdo so bili govorniki na delavnici in o čem so govorili, najdete vabilu, ki se nahaja tukaj.
<< < 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 ... 20 ... 25 26 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke