Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 20 ... 30 ... 39 > >>
 

"BODI POMELAJ, PRIDI NA POMELAJ"

ZRP Pomelaj v okviru projekta sodelovanja Pametne vasi za jutri pripravlja dogodek, ki bo v petek, 19. 6. 2020, s pričetkom ob 15. uri.

Na dogodku bodo prikazali pletenje košar iz vrbove šibe, povedali kakšne debeline šib potrebujemo, kakšno barvo in kakšna mora biti upogljivost.

V sodelovanju z Zavodom Korak naprej bodo pokazali še, kako staro staro pohištvo lahko prenovimo, da je spet videti kot novo.

Dogodek bodo popestrili z delavnico za otroke, pogostitvijo in prijetnim vzdušjem.

Druženje bo potekalo do 18. ure.

Vabljeni na Pomelaj v Malo Polano.


Aktivnost poteka v sklopu projekta "Pametne vasi za jutri" in je sofinancirana s sredstvi EVropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Za vsebino je odgovoren ZRP Pomelaj z.o.o. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

POTRJENA SPREMEMBA STRATEGIJE LOKALNEGA RAZVOJA LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020, ki je bila oddana dne 29. 11. 2019

Z veseljem Vas obveščamo, da je dne 9. 4. 2020 LAS Pri dobrih ljudeh 2020 prejela odločbo, katera potrjuje spremembo Strategije lokalnega razvoja LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki je bila oddana na Koordinacijski odbor CLLD dne 29. 11. 2019.

Za izvajanje podukrepa »Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost« je LAS upravičen do največ 295.018,26 EUR dodatnih sredstev iz naslova Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Ostale pravice in obveznosti LAS določene z odločbama št. 33151-15/2015/25, z dne 7. 9. 2016 ter št. 33151-15/2015/46, z dne 21. 6. 2018, ki ju je izdalo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v soglasju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, ostanejo nespremenjene.

V SLR so se spremenila poglavja 3, 5, 9, 11, 15 in 16 ter Osnutek javnega poziva za izbor operacij iz naslova podukrepa »Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost«.

Sprememba Strategije lokalnega razvoja LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki je bila oddana dne 29. 11. 2019 je objavljena tukaj.
 

PRIMERA DOBRIH PRAKS NA OBMOČJU LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020

Na območju LAS Pri dobrih ljudeh 2020 delujeta uspešni podjetji Paradajz d.o.o. iz Renkovcev in Ocean Orchids d.o.o. iz Dobrovnika, ki pa sta se zaradi trenutnih razmer morala nekoliko prilagoditi in sprejeti nekaj sprememb, da bi lahko še zmeraj dobro delovala.
Tako je ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec obiskala podjetje Ocean Orhids, kjer se v osnovi ukvarjajo z vzgojo orhidej, ampak so v tem času začeli poskusno pridelovati zelenjavo. Tovrstno prilagoditev razmeram je ministrica označila kot primer uspešne prakse. Več ...

Podjetje Paradajz, ki je največji pridelovalec paradižnika v Sloveniji, pa je obiskal minister Zdravko Počivalšek, ki si je ogledal integrirano pridelavo vrtnin LUŠT. V času epidemije so morali sprejeti številne varnostne ukrepe, da bi zaščitili svoje zaposlene in tudi pridelek. Minister Počivalšek je povedal, da je tovrsten odziv na razmere proaktiven in učinkovit. Več ...
 

LOKALNI PONUDNIKI NA OBMOČJU LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020

V času obolenja Covid-19 je povpraševanje po lokalnih proizvodih izjemno povečano. Ob razglasitvi epidemije je najpomembnejši ukrep, da OSTANEMO DOMA. Da bi prebivalcem olajšali dostop do lokalne ponudbe, smo na LAS Pri dobrih ljudeh 2020 pripravili seznam lokalne ponudbe, kamor so vključeni ponudniki, ki so se odzvali na naše povabilo in nam posredovali seznam pridelkov in produktov, ki jih imajo trenutno na zalogi.

Seznam lokalnih ponudnikov


Seznam bomo sproti dopolnjevali in ažurirali, tako da lahko vsi, ki še niste uspeli posredovati informacij o vaši ponudbi, to naredite v prihodnjih dneh na naslednji kontakt: jasmina@las-pdl.si

Na naslednjih spletnih povezavah pa najdete lokalne ponudnike, ki prihajajo iz območja naših občin in so objavljeni po posameznih občinah:

Občina Črenšovci

Občina Odranci

Občina Turnišče


Zavod za turizem in razvoj Lendava

Pri nakupu upoštevajte navodila, ki so jih izdale pristojne institucije.

Ostanite zdravi.
 

ODKRIVAJTE PREKMURJE S POMOČJO APLIKACIJE EXPLORE PREKMURJE

V okviru projekta Prekmurski turistični vrtiljak je bila razvita mobilna aplikacija »Raziskuj Prekmurje« oziroma »Explore Prekmurje«, v kateri lahko najdete tudi lokalne turistične ponudnike in znamenitosti iz vaše okolice.
Mobilna aplikacija na enem mestu ponuja nabor aktualnih informacij o ponudnikih, ki ponujajo lokalno in tradicionalno hrano ter pijačo, informacije o aktualnih in tradicionalnih dogodkih ter predstavitev naravne in kulturne dediščine na območju 19 občin iz Prekmurja, ki so del LAS Goričko 2020 in LAS Pri dobrih ljudeh 2020. Mobilna aplikacija je vsebinsko razdeljena na sklope Obišči, Okusi, Prespi, Razišči in Doživi. Zavihek Obišči ponuja aktualne in tradicionalne dogodke. V zavihku Okusi se nahajajo gostilne s pristnimi domačimi jedmi, kot so dödöli, bograč, meso iz tünke, prekmurska gibanica in druge dobrote. Tu so predstavljeni tudi vinogradniki, ki v svojih vinotočih ponujajo domače vino. Zavihek Prenočišča združuje butična prenočišča in kmečke turizme, ki nudijo možnost prenočitve. Skrite kotičke Prekmurja, znane in manj znane znamenitosti razkriva zavihek Razišči. Različne aktivnosti in doživetja, ki jih ponuja Prekmurje, pa boste našli v zavihku Doživi. Ponujene informacije so na voljo v slovenskem in angleškem jeziku.

                        

Aplikacija vsebuje opise in fotografije predstavljenih ponudnikov, kontaktne podatke, ki omogočajo takojšen priklic ponudnika, ob uporabi zemljevida pa lahko uporabnik vidi oddaljenost od ponudnika. Aktivni zemljevid uporabnika tudi vodi do izbrane lokacije.

Aplikacijo si lahko prenesete na svojo mobilno napravo brezplačno, na voljo je tako v Trgovini Play kot v App Store, najdete pa jo pod imenom Explore Prekmurje. Prenesete jo lahko tudi s pomočjo QR kode:

                                                                            

V kolikor bi tudi vi želeli na inovativen in sodoben način predstaviti svojo ponudbo oziroma storitev, se lahko tudi v prihodnje brezplačno vključite v aplikacijo. Zato ste vabljeni, da se obrnete na info@las-goricko.si, kjer vam bodo dali vse dodatne informacije.

Aplikacija je bila razvita ob finančni pomoči Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino aplikacije je odgovoren vodilni partner LAS Goričko 2020, Bistra hiša Martjanci – Smart House Martjanci.
<< < 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 20 ... 30 ... 39 > >>

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke