Novice LAS PDL 2020

<< < 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 20 ... 30 ... 40 ... 47 > >>
 

ODDAN ZAHTEVEK ZA OPERACIJO SODELOVANJA PAMETNE VASI ZA JUTRI

29. 1. 2020 je vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh 2020 uspešno oddal zahtevek za operacijo sodelovanja Pametne vasi za jutri, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020. Pri operaciji so sodelovali še LAS Goričko 2020, LAS Prlekija, LAS Obsotelje in Kozjansko ter vodilni partner LAS Posavje.

V okviru operacije sodelovanja so bile izvedene naslednje aktivnosti:
- izdelana skupna analiza obstoječih kapacitet na vasi za starejše in demografske projekcije staranja slovenskega podeželja;
- oblikovanih in izdelanih 5 novih modelov za vzpostavitev koncepta »Pametnih vasi«;
- LAS Pri dobrih ljudeh je v sklopu tega pripravil model Povezovanja podeželskih ponudnikov. Osnova partnerstva je ohranjanje pletarske dejavnosti, prenos pletarskega znanja na nove generacije in iskanje možnosti plasiranja novo nastalih produktov na trgu. Tako so se razvili novi produkti iz šibe, in sicer španska stena, tabure ter kuhinjski stol, izvedeno pa je bilo tudi usposabljanje za prenos znanja starejših pletarjev na mlajšo generacijo ter predstavitev novo razvitih lokalnih produktov ter mreženje partnerjev znotraj novo nastale mreže;
- prav tako smo izvedli pilot Trajnostna mobilnost na podeželju, v okviru katerega se je v Lendavi postavila pokrita kolesarnica s polnilnico za električna kolesa ter nabavilo 8 električnih koles ter pilot Srebrna vas, v okviru katerega se je v Renkovcih vzpostavil medgeneracijski center, izvedenih pa je bilo tudi 16 različnih družilnic.
- 2 kulinarični usposabljanji ter usposabljanji na temo OVE in URE kot priložnost »pametnih vasi«;
- izdelan skupen predstavitveni film projekta Pametne vasi za jutri.

Več o operaciji sodelovanja si lahko preberete in pogledate tukaj.
 

2. SPREMEMBA JAVNEGA POZIVA ZA IZBOR OPERACIJ ZA URESNIČEVANJE CILJEV SLR LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020 V LETU 2020, EKSRP - PODALJŠANJE ROKA DO 5. 3. 2021

Spoštovani,
obveščamo vas, da je Upravni odbor LAS Pri dobrih ljudeh 2020 na 28. (korespondenčni) seji, sklicani dne 28. 12. 2020, potrdil podaljšanje roka za oddajo predlogov operacij na javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Pri dobrih ljudeh 2020 v letu 2020 za sredstva iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Rok za oddajo operacij se podaljša, in sicer iz 15. 1. 2021 na 5. 3. 2021 (do 13. ure – v primeru osebne dostave v pisarno vodilnega partnerja). V javnem pozivu se besedilo v vseh točkah, ki vsebujejo rok oddaje vloge nadomesti z novimi datumi.

Več o javnem pozivu se nahaja tu.
 

VIRTUALNA EKSKURZIJA PO OBMOČJU LAS PDL 2020

V okviru operacije sodelovanja "Pametne vasi za jutri", sofinancirane s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), v okviru podukrepa 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalnih akcijskih skupin, smo imeli predvideno strokovno ekskurzijo za partnerske LAS na območju LAS PDL 2020, LAS Goričko 2020 in LAS Prlekija. Ker pa zaradi razmer, povezanih s COVID-19, ekskurzije v živo nismo mogli izvesti, smo pomurski LASi za naše partnerje pripravili ekskurzijo v virtualni obliki – tako so nastali zanimivi filmčki, kjer smo partnerjem predstavili naše območje ter aktivnosti, ki smo jih tekom projekta izvedli.

Na virtualno ekskurzijo se na spodnjih povezavah lahko podate tudi vi:

Vljudno vabljeni k ogledu!
 

PREDSTAVITVENI FILM "PAMETNE VASI ZA JUTRI"

V okviru operacije sodelovanja "Pametne vasi za jutri", sofinancirane s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), v okviru podukrepa 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalnih akcijskih skupin, je nastal tudi predstavitveni film, pri katerem sodelujejo vsi partnerski LASi projekta: LAS Posavje, LAS Obsotelje in Kozjansko, LAS Prlekija, LAS Goričko 2020 in LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki smo v skupno zgodbo pristopile z namenom ohranitve vitalnosti in poseljenosti slovenskega podeželja.
Kaj vse smo želeli s projektom doseči, si lahko pogledate tukaj!

Vljudno vabljeni k ogledu!
 

PRAZNIČNO VOŠČILO

Mirne božične praznike in vse dobro v letu 2021!

Vam želi ekipa LAS Pri dobrih ljudeh 2020
<< < 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 20 ... 30 ... 40 ... 47 > >>
VABILO NA ONLINE INFO DELAVNICO O JAVNEM POZIVU LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke