Novice LAS PDL 2020

POTREBE IN PRILOŽNOSTI NA OBMOČJU LAS PRI DOBRIH LJUDEH - ZBIRANJE PROJEKTNIH IDEJ

Spoštovani,
ker ima vsak posameznik, društvo ali interesna skupina svoje poglede na nadaljnji razvoj našega območja, lahko vaše mnenje pomembno prispeva k celoviti pripravi analize potreb in vizije razvoja. Zato si želimo, da pri pripravi SLR sodeluje čim več deležnikov, ki živijo in ...

VABILO NA TEMATSKE DELAVNICE ZA PRIPRAVO STRATEGIJE LOKALNEGA RAZVOJA LAS PRI DOBRIH LJUDEH

Spoštovani,
vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh vljudno vabi vse lokalne deležnike (občine, javne zavode, društva, podjetnike, kmete, mlade, ženske, ostale posameznike in druge zainteresirane), da se nam pridružite na tematskih delavnicah za pripravo Strategije lokalnega razvoja.

Želimo, da ...

PRIDRUŽITE SE MREŽI LOKALNIH GURUJEV

Ste posameznik ali organizacija, ki se ukvarja z manjšo proizvodnjo ekoloških izdelkov ali razmišljate o ekološkem načinu pridelave? Delujete na območju Pomurja in iščete možnosti za povezovanje in prodajo ter distribucijo vaših izdelkov?

Potem vljudno vabljeni, da se pridružite mreži ...

VABILO NA TEMATSKE DELAVNICE ZA PRIPRAVO STRATEGIJE LOKALNEGA RAZVOJA LAS PRI DOBRIH LJUDEHVodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh vljudno vabi vse lokalne deležnike (občine, javne zavode, društva, podjetnike, kmete, mlade, ženske, ostale posameznike in druge zainteresirane), da se nam pridružite na tematskih delavnicah za pripravo Strategije lokalnega razvoja.

Želimo, da se v pripravo vključi čim širši krog deležnikov, ki bodo tako lahko vplivali na razvojne prioritete našega lokalnega območja v prihodnjih letih. Pridružite se nam in nam podajte svoje misli, ideje.

Delavnice so razdeljene po sledečih tematskih sklopih:

• Spodbujanje zaposlovanja ter podjetništva na podeželju, krepitev kompetenc, spodbude ekološkemu (idr.) kmetovanju, podpora trajnostnim oblikam lokalnega podjetništva, inovacijam, (eko)turizma, razvoj koncepta Pametnih vasi;

• Razvoj osnovnih storitev, dvig kakovosti življenja, razvoj manjše infrastrukture na podeželju, revitalizacija javnih površin za skupno uporabo, športno-rekreacijska infrastruktura, večnamenski objekti;

• Okoljske in podnebne rešitve na podeželju, varovanje naravne in kulturne dediščine, spodbujanje rabe obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije, trajnostno upravljanje z naravnimi viri, prilagajanje podnebnim spremembam, zmanjševanje ogljičnega odtisa, sanacija in revitalizacija degradiranih območij, ohranjanje biotske pestrosti, biodiverzitete, zmanjšanje izgube in količine zavržene hrane, zmanjševanje odpadkov (ponovna uporaba ipd.);

• Socialna vključenost vseh prebivalcev na podeželju, medgeneracijsko sodelovanje, enakost žensk, krepitev kompetenc, skrb za starejše, mlade in druge prikrajšane skupine, preventiva in varovanje zdravja.

Vabilo z termini in lokacijami delavnic najdete tukaj.

Za uspešno pripravljeno Strategijo lokalnega razvoja, ki bo zagotovila razvoj našega podeželja v naslednjih letih ste ključnega pomena prav VI oziroma VAŠA udeležba, zato vljudno vabljeni, da se nam pridružite!


Zaradi lažje organizacije vas naprošamo za prijavo na ksenija@las-pdl.si ali preko telefona na 02 538 16 63.POTREBE IN PRILOŽNOSTI NA OBMOČJU LAS PRI DOBRIH LJUDEH - ZBIRANJE PROJEKTNIH IDEJ


Prav tako vas vabimo, da sodelujete pri prepoznavanju in obravnavanju lokalnih prednosti, izzivov in priložnosti območja, in sicer z izpolnitvijo ankete, ki jo najdete na povezavi https://www.1ka.si/a/b4e4a5dd .

Informacije, ki jih bomo pridobili z vašo pomočjo, bodo pomagale opredeliti razvojno pot območja LAS Pri dobrih ljudeh v skladu z vašimi potrebami, pričakovanji in načrti.

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke