Novice LAS PDL 2020

<< < 1 2 3 4 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 > >>
 

POTREBE IN PRILOŽNOSTI NA OBMOČJU LAS PRI DOBRIH LJUDEH - ZBIRANJE PROJEKTNIH IDEJ

Spoštovani,
ker ima vsak posameznik, društvo ali interesna skupina svoje poglede na nadaljnji razvoj našega območja, lahko vaše mnenje pomembno prispeva k celoviti pripravi analize potreb in vizije razvoja. Zato si želimo, da pri pripravi SLR sodeluje čim več deležnikov, ki živijo in delujejo na območju LAS Pri dobrih ljudeh in vas zato vabimo, da sodelujete pri prepoznavanju in obravnavanju lokalnih prednosti, izzivov in priložnosti območja, in sicer z izpolnitvijo ankete, ki jo najdete na povezavi https://www.1ka.si/a/b4e4a5dd .

Informacije, ki jih bomo pridobili z vašo pomočjo, bodo pomagale opredeliti razvojno pot območja LAS Pri dobrih ljudeh v skladu z vašimi potrebami, pričakovanji in načrti.

Za več informacij smo vam na voljo v pisarni vodilnega partnerja LAS Pri dobrih ljudeh, Renkovci 8, 9224 Turnišče, preko telefona na 02 538 16 63 ali preko elektronske pošte info@las-pdl.si, lahko pa obiščete tudi našo spletno stran http://www.las-pdl.si/prva-stran/.

Vabljeni k izpolnitvi!
 

VABILO NA TEMATSKE DELAVNICE ZA PRIPRAVO STRATEGIJE LOKALNEGA RAZVOJA LAS PRI DOBRIH LJUDEH

Spoštovani,
vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh vljudno vabi vse lokalne deležnike (občine, javne zavode, društva, podjetnike, kmete, mlade, ženske, ostale posameznike in druge zainteresirane), da se nam pridružite na tematskih delavnicah za pripravo Strategije lokalnega razvoja.

Želimo, da se v pripravo vključi čim širši krog deležnikov, ki bodo tako lahko vplivali na razvojne prioritete našega lokalnega območja v prihodnjih letih. Pridružite se nam in nam podajte svoje misli, ideje.

Delavnice zajemajo sledeče tematske sklope:

Spodbujanje zaposlovanja ter podjetništva na podeželju, krepitev kompetenc, spodbude ekološkemu (idr.) kmetovanju, podpora trajnostnim oblikam lokalnega podjetništva, inovacijam, (eko)turizma, razvoj koncepta Pametnih vasi;

Razvoj osnovnih storitev, dvig kakovosti življenja, razvoj manjše infrastrukture na podeželju, revitalizacija javnih površin za skupno uporabo, športno-rekreacijska infrastruktura, večnamenski objekti;

Okoljske in podnebne rešitve na podeželju, varovanje naravne in kulturne dediščine, spodbujanje rabe obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije, trajnostno upravljanje z naravnimi viri, prilagajanje podnebnim spremembam, zmanjševanje ogljičnega odtisa, sanacija in revitalizacija degradiranih območij, ohranjanje biotske pestrosti, biodiverzitete, zmanjšanje izgube in količine zavržene hrane, zmanjševanje odpadkov (ponovna uporaba ipd.);

Socialna vključenost vseh prebivalcev na podeželju, medgeneracijsko sodelovanje, enakost žensk, krepitev kompetenc, skrb za starejše, mlade in druge prikrajšane skupine, preventiva in varovanje zdravja.

Vabilo z termini in lokacijami delavnic najdete tukaj.

Za uspešno pripravljeno Strategijo lokalnega razvoja, ki bo zagotovila razvoj našega podeželja v naslednjih letih ste ključnega pomena prav VI oziroma VAŠA udeležba, zato vljudno vabljeni, da se nam pridružite!


Zaradi lažje organizacije vas naprošamo za prijavo na ksenija@las-pdl.si ali preko telefona na 02 538 16 63.

                                           
                                          
 

DELAVNICE ZA PRIPRAVO STRATEGIJE LOKALNEGA RAZVOJA LAS PRI DOBRIH LJUDEH

Tudi LAS Pri dobrih ljudeh že zbira projektne ideje in predloge za pripravo Strategije lokalnega razvoja za novo programsko obdobje. V torek, 18. 4. 2023 smo se pridružili fokusni skupini nevladnih organizacij Pomurja, kjer smo na kratko predstavili dosežke programskega obdobja 2014 – 2020, v sodelovanju z LAS Goričko predstavili postopke priprave nove strategije lokalnega razvoja ter zbirali predloge za vsebine, ki jih bomo z novo SLR naslavljali. Srečanje je bilo produktivno, saj smo dobili vpogled v stanje na terenu ter različne predloge za izboljšanje. Sodelovanje pri nadaljnji pripravi Strategije lokalnega razvoja bo še sledilo.
V prihodnjih tednih načrtujemo izvedbo različnih tematskih delavnic, prav tako pa se pripravlja spletna anketa, zato že sedaj vabljeni k sodelovanju!

                           
 

SREČNO IN ZDRAVO 2023

Naj bo srečno novo leto, z željami izpeto in s sanjami odeto!

Želi kolektiv vodilnega partnerja LAS Pri dobrih ljudeh 2020.
 

USPEŠNO ZAKLJUČEN PROJEKT SODELOVANJA KOLESARSKA VERIGA NA PODEŽELJU

Projekt sodelovanja Kolesarska veriga na podeželju, ki ga delno sofinancirata Evrospka unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, se je z oktobrom uspešno zaključil.
V okviru projekta so se tako v Turnišču, Beltincih in Veliki Polani vzpostavljeli novi sistemi za izposojo koles. Na razpolago so navadna ter električna kolesa, ki si jih je možno izposoditi preko spletne strani www.soboskibiciklin.si ali preko aplikacije mobiln.si. Možnost izposoje se tako ponuja na 21-ih mestih širom Pomurja.
Na omenjenih lokacijah so potekale tudi predstavitve samega sistema izposoje koles (registracija, izposoja kolesa, testne vožnje…), v Beltincih pa je v začetku septembra potekala tudi predstavitev dobrih praks ponudnikov za pridobitev certifikata »kolesarjem prijazen ponudnik«, ki bo narejen v okviru drugega projekta sodelovanja in istočasno usklajevan na nivoju »Nacionalnega koordinacijskega centra EuroVELO.
Več o samih aktivnostih projekta si lahko preberete tukaj, vabljeni pa tudi, da si ogledate promocijske filmčke, ki so nastali v okviru projekta in so dostopni na sledečih povezavah:
<< < 1 2 3 4 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 50 > >>
VABILO NA ONLINE INFO DELAVNICO O JAVNEM POZIVU LAS PRI DOBRIH LJUDEH 2020

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke