Novice LAS PDL 2020

POTREBE IN PRILOŽNOSTI NA OBMOČJU LAS PRI DOBRIH LJUDEH - ZBIRANJE PROJEKTNIH IDEJ

Spoštovani,
ker ima vsak posameznik, društvo ali interesna skupina svoje poglede na nadaljnji razvoj našega območja, lahko vaše mnenje pomembno prispeva k celoviti pripravi analize potreb in vizije razvoja. Zato si želimo, da pri pripravi SLR sodeluje čim več deležnikov, ki živijo in ...

VABILO NA TEMATSKE DELAVNICE ZA PRIPRAVO STRATEGIJE LOKALNEGA RAZVOJA LAS PRI DOBRIH LJUDEH

Spoštovani,
vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh vljudno vabi vse lokalne deležnike (občine, javne zavode, društva, podjetnike, kmete, mlade, ženske, ostale posameznike in druge zainteresirane), da se nam pridružite na tematskih delavnicah za pripravo Strategije lokalnega razvoja.

Želimo, da ...

PRIDRUŽITE SE MREŽI LOKALNIH GURUJEV

Ste posameznik ali organizacija, ki se ukvarja z manjšo proizvodnjo ekoloških izdelkov ali razmišljate o ekološkem načinu pridelave? Delujete na območju Pomurja in iščete možnosti za povezovanje in prodajo ter distribucijo vaših izdelkov?

Potem vljudno vabljeni, da se pridružite mreži ...

EKSRP projekti

 

Operacije, katerih izvajalec je LAS, se lahko sofinancirajo brez izvedbe javnega poziva, kot ga določa Pravilnik o Postopku izvedbe javnih pozivov LAS.

Točka V. Pravilnika o postopku izvedbe javnih pozivov in ocenjevanju operacij ter delu ocenjevalne komisije LAS Pri dobrih ljudeh 2020 za EKSRP in ESRR opredeljuje postopek izbora, kjer je upravičenec LAS. Operacije, katerih izvajalec je LAS, se lahko sofinancirajo brez izvedbe javnega poziva, kot ga določa Pravilnik. Pravilnik o postopku izvedbe javnih pozivov in ocenjevanju operacije ter o delu ocenjevalne komisije LAS Pri dobrih ljudeh 2020 za EKSRP in ESRR z dne 17. 9. 2020 določa, da predlog operacije, ki jo izvaja LAS, pripravi vodilni partner LAS in pri tem upošteva izpolnjevanje vseh pogojev upravičenosti in specifičnih meril po tem pravilniku.

Upravni odbor LAS Pri dobrih ljudeh 2020 je na svoji 36. seji sprejel sklep št. 188, s katerim je pooblastil vodilnega partnerja LAS Pri dobrih ljudeh 2020, da pripravi predlog operacije iz naslova odobrenih dodatnih sredstev iz naslova podaljšanja programskega obdobja za EKSRP, in sicer za izvajanje podukrepa »Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost«, do katerih je LAS Pri dobrih ljudeh 2020 upravičen v znesku do največ 56.381,40 EUR skupaj s člani LAS in jo nato da v potrditev Upravnemu odboru LAS". Sredstva se bodo v skladu s potrjeno Strategijo lokalnega razvoja LAS Pri dobrih ljudeh 2020 razdelila brez javnega poziva.

Po preverjanju pri ARSKTRP je imel LAS Pri dobrih ljudeh na dan 25. 5. 2023 na razpolago še 70.058,80 EUR prostih sredstev. Za ta sredstva je vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh pripravil operacijo Obišči in razišči območje LAS Pri dobrih ljudeh. Ključni cilj operacije je izboljšati, povezati in združiti predstavitev celotnega območja LAS Pri dobrih ljudeh predvsem s področja turizma, naravne in kulturne dediščine. Operacijo je Upravni odbor LAS Pri dobrih ljudeh 2020 na svoji 39. seje tudi potrdil.

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke