Novice LAS PDL 2020

POTREBE IN PRILOŽNOSTI NA OBMOČJU LAS PRI DOBRIH LJUDEH - ZBIRANJE PROJEKTNIH IDEJ

Spoštovani,
ker ima vsak posameznik, društvo ali interesna skupina svoje poglede na nadaljnji razvoj našega območja, lahko vaše mnenje pomembno prispeva k celoviti pripravi analize potreb in vizije razvoja. Zato si želimo, da pri pripravi SLR sodeluje čim več deležnikov, ki živijo in ...

VABILO NA TEMATSKE DELAVNICE ZA PRIPRAVO STRATEGIJE LOKALNEGA RAZVOJA LAS PRI DOBRIH LJUDEH

Spoštovani,
vodilni partner LAS Pri dobrih ljudeh vljudno vabi vse lokalne deležnike (občine, javne zavode, društva, podjetnike, kmete, mlade, ženske, ostale posameznike in druge zainteresirane), da se nam pridružite na tematskih delavnicah za pripravo Strategije lokalnega razvoja.

Želimo, da ...

PRIDRUŽITE SE MREŽI LOKALNIH GURUJEV

Ste posameznik ali organizacija, ki se ukvarja z manjšo proizvodnjo ekoloških izdelkov ali razmišljate o ekološkem načinu pridelave? Delujete na območju Pomurja in iščete možnosti za povezovanje in prodajo ter distribucijo vaših izdelkov?

Potem vljudno vabljeni, da se pridružite mreži ...

Šport za vse generacije / Šport za vse

 

Vodilni partner operacije

 Občina Turnišče
Ulica Štefana Kovača 73, 9224 Turnišče

 

 

 

Partnerji operacije

 

 

Strelsko društvo Štefan Kovač Turnišče
Prešernova ulica 2, 9224 Turnišče

 

Društvo upokojencev Kobilje
Kobilje 35, 9227 Kobilje

 

Športno društvo Črenšovci

Ulica Juša Kramarja 12, 9232 Črenšovci

 

Strelsko društvo ''Jezero'' Dobrovnik
Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik

 

Strelsko društvo Gančani

Gančani 101, 9231 Beltinci

 

 

 

Tematsko področje ukrepanja

 

 

Razvoj osnovnih storitev

 

 

 

Ukrep po SLR

 

 

Razvoj dejavnosti za prosti čas, šport in kulturo ter z njimi povezane infrastrukture

 

 

 

Specifični cilj

 

 

Izboljšanje infrastrukturnih pogojev za preživljanje prostega časa ter za športno-rekreacijskega udejstvovanja

 

 

 

Namen operacije

 

 

Namen operacije je ustvariti pogoje za aktivno preživljanje prostega časa ter medgeneracijsko sodelovanje, pomoč in učenje, z aktiviranjem za iskanje novih možnosti za ponovno vključitev v družbeno okolje ter spodbuditi prostovoljsko angažiranost.

 

Z vključevanjem ciljnih skupin v različne, ciljno usmerjene aktivnosti želijo pri mladih dvigniti znanje in kompetence, starejše pa aktivirati in spodbuditi za preživljanje aktivne starosti. Strelstvo kot eden izmed redkih športov zagotavlja športno udejstvovanje za vse generacije, saj je odlična dejavnost za razvijanje otrokove osebnosti. Prav tako je to šport tako za moške kot za ženske. Z izvedbo projekta se bodo prav tako zagotovili pogoje za brezplačno uporabo fitnes naprav na prostem za izvedbo programov ulične vadbe, prav tako pa dodatno obogatili ponudbo za športnike in rekreativce. Da bi omogočili brezplačno možnost izvajanja rekreativne dejavnosti za vse starostne skupine bo občina na javnih površinah namestila fitnes v naravi.

 

Kljub temu, da so bili v preteklosti na območju LAS PDL 2020 vzpostavljeni nekateri športni objekti za strelstvo, jih večina več ne zadošča zahtevam sodobnega strelskega športa na tekmovalni ali rekreativni ravni. Prostorska urejenost je sicer v večji meri primerna, največjo problematiko pa predstavlja pomanjkljiva prisotnost sistemov elektronskih tarč, ki omogočajo nemoteno vadbo in tekmovanja v skladu z vsemi zahtevami Strelske zveze Slovenije in mednarodne strelske zveze ISSF.  Zastarela tehnologija pa povzroča tudi veliko odpadnega materiala (papirnate tarče), z nakupom elektronskih tarč bomo tako prispevali k zmanjšanju količine odpadkov.

 

Ureditev fitnesa na prostem bo omogočila dodatne pogoje/možnosti za vadbo za vse starostne skupine tako moške kot ženske. Postavitev fitnesa na prostem pomeni zagotovitev možnosti ulične vadbe. Prav tako pa pomeni izgradnja fitnesa na prostem aktivnejši način življenja za vse starostne skupine.

 

 

 

Cilji operacije

 

 

Splošni cilji projekta so izboljšanje pogojev za preživljanje prostega časa in spodbujanje aktivnega preživljanja prostega časa. Z izvedbo projekta želimo doseči naslednje cilje v navezavi na posebne cilje SLR:

  • Izboljšane možnosti za preživljanje prostega časa prebivalcev območja LAS PDL 2020;
  • Izboljšano stanje športnorekreacijske infrastrukture na območju LAS PDL 2020;
  • Izvedba ciljno usmerjenih aktivnosti za izboljšanje rabe naravnih virov - endogenih potencialov energije in povečanje učinkovitosti pri porabi energije ter varovanje in razvoj naravnega okolja;
  • Izboljšati družbeno povezanost in socialno vključenost ranljivih skupin na območju LAS PDL 2020;
  • Izboljšati življenjske razmere prebivalcev na območju LAS PDL 2020.

 

 

 

Rezultati operacije

 

 

  •  2. fitnesa na prostem;
  • nabava 19 hibridnih tarč s pripadajočo opremo;
  • nabava 1 Simulatorja streljanja SCAT;
  • izvedenih 5 organizirnaih dogodkov;
  • izvedena 1 delavnica.

 

 

Obdobje izvajanja operacije

 

1. 1. 2020

31. 10. 2020

 

 

 

 

Celotna vrednost operacije v EUR

 

Znesek sofinanciranja v EUR

 

80. 035,78

 

56. 302,94

 

 

Kontakt

 

Boštjan Horvat

T: 02 572 10 60

 

 

 

 

 

 Izvedba aktivnosti operacije do julija 2020

 

 

A1: Nakup opreme

 

 

V okviru te aktivnosti je Občina Turnišče izvedla Javno naročilo za nakup opreme Elektronske tarče, partner pri operaciji, Strelsko društvo Štefan kovač Turnišče pa je nabavil opremo Simulator streljanja SCATT MX W2.

 

 

 

 

 

A2: Nabava in postavitev športno- rekreativne infrastrukture fitner v naravi

 

 

V okviru te aktivnosti je Občina Turnišče izvedla Javno naročilo za nakup dveh kompletov naprav za zunanji fitnes in opremo tudi nabavila. Nabavljena je bila naslednja oprema: naprava za kardiovaskularno vadbo, pri kateri uporabnik okrepi mišice nog in poveča gibljivost spodnjega dela telesa( 2x); naprava za krepitev trebušnih mišic (2x); naprava za krepitev moči stegenskih mišic in medeničnega obroča (2x); naprava za krepitev mišic, rok, ramen, prsi in hrbta (2x) in naprava za izvajanje krepilnih in stabilizacijskih vaj (1. drog in 1. drog z krogi) (2x).

 

 

 

 

A4: Izvedba predstavitve strelstva in rekreacije v naravni na prireditvah in dogodkih

 

 

V podaktivnosti 1: Simulator znanja je bila izvedena predstavitev in animacija Simulatorja streljanja SCATT MX W2 ter promocija strelskega športa nasploh na prireditvi Odprto tekmovanje za pokal Dobrovnika  http://lendavainfo.com/foto-odprto-tekmovanje-za-pokal-dobrovnika/. Ostale aktivnosti v podaktivnosti 1 bodo izvedene do septembra 2020.

 

 
    

KONTAKT


VODILNI PARTNER:
DRUŠTVO ZA TRAJNOST VIROV SI. ENERGIJA
Renkovci 8
9224 Turnišče

T: 02 53 81 663
E: info@las-pdl.si
 

 POVEZAVE


LAS Pri dobrih ljudeh 2007-2013
www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasdobrozanas.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/

PRIJAVA NA E-NOVICE


Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na prejemanje e-novic >
Za vsebino je odgovorna LAS Pri dobrih ljudeh 2020, ki jo zastopa vodilni partner Društvo SI.ENERGIJA. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
       
                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke